Ez a blog oldal az élő ételekről, elkészítésükről és természtésükről szól, a gyógynövények megismeréséről és beépítésükről a mindennapjainkba, a természet közeli gondolkozásról, a Földanya szeretetéről, az önfenntartás irányába való törekvésről... Tömören mondva egy változásról olvashatsz itt egy értékesebb és szeretetteljes világ felé, gyere légy te is része ennek az élő világnak!

A blog oldal alján sok információt talál az élő ételek hatásáról az emberi szervezetre egy könyvajánlóból és rádió interjúból!

Az ételek élvezeti értéke


Két éve étkezek nyersen, sok mindent megtapasztaltam az élő ételekkel kapcsolatban ez alatt az idő alatt. Most egy érdekes szemszögből fogom összehasonlítani az élő és nem élő ételeket, mégpedig az élvezeti értékük szerint.

A sült-főtt ételek általában akkor a legfinomabbak amikor éppen elkészültek, utána minden perc, óra ront az ételek minőségén, frissességen… Vannak ételek amik 3-4 óra múlva már „ehetetlen” címszó alá sorolhatóak, mert már nem lehet őket élvezni… Ezek az ételek az elmúlásról szólnak, ezért is hasonlóak a halottakhoz élőlényekhez, mert haláluk pillanatában még frissek, utána már csak romlani fognak… A képen ezt a piros nyíl és sárga oszlopok mutatják.

A nyers étel épp ennek az ellentétje. Ha elkészítek egy zöldséges ebédet (összedarabolok 3-4 féle zöldséget és megfűszerezem, megsózom és leöntöm hidegen préselt olajjal) egy rövid időn belül levet enged és elkezdenek összeérni az ízek. Néha megkevertem és minden perc és óra jobbá és jobbá teszi az ételt. Mintha Isten „főzne” tovább, miután én elkészítettem a receptet. Az étel életre kap és önmaga alakul, fejlődik, hasonlóan mint a csírák fejlődnek. Megtörtént, hogy aznap nem ettem meg az ebédem, hanem másnap vagy csak harmadnap jutottam hozzá és még mindig nagyon finom volt (hűtőben volt tárolva, viszont az első 4-8 órát sohasem rakom hűtőbe.) A képen ezt a kék nyíl és oszlopok mutatják.

Miután megeszünk egy ételt az ételnek az elmúlása (főtt nyers) vagy fejlődése (élő) folytatódik a szervezetünkben is, ezt magamon is érzem. Az élőtől energiát kapok, a halott ételtől kaja kómát…

Gondoljunk bele, az ételek valódi értékébe, ne csak az ízük és illatukat tartson minket a evés - szokás rabságában.

Ennyit szerettem volna veletek megosztani, remélem elgondolkodtató volt.

Az oldal látogatóinak száma 2011 Nov 9-től:

Ajánlom figyelmedbe a következő bejegyzéseimet is:

A csírák fontossága

Érdekességként írom le,

hogy az egészséges emberi szervezetnek 70 MHz a rezgésszáma.

Az ételek közül a csíráknak a legmagasabb a rezgésszáma 150-250 MHz,

a főtt és sült ételeknek 50MHz,

a vitaminok és étrend kiegészítők 10 MHz, a

bontott hűtőpultban kapható csirkének 5 MHz.

A rákos sejtek 40MHz körül rezegnek.

Ezeket az értékeket a Kirlián fotók szépen láthatóvá teszik, keressetek utána, ha nem hiszitek...

Dr. Zelenyák János - Gyógynövények hatása és használata

Gyógynövényes blog bejegyzéseimben sokszor fogok idézni egy Lekéri plébános, Dr. Zelenyák János - Gyógynövények hatása és használata című könyvéből, mert a könyv 1908-ban került kiadásra. Ebben a 349 oldalas könyvben (igen, a dátumot sem írtam el és a lapok számát sem) több generáció tudása található, viszont a mai modern betegségekről nincs semmi, mivel ezek még akkor nem léteztek, ilyenek pl. a stressz, koleszterin probléma, visszér, allergia, influenza, és még sorolhatnánk…

A könyvben nem akármilyen forrásokból merít:

Dr. Csapó József: Új füves és virágos magyar kert. Pozsony, 1775
Dr. nedlici Vali Mihály: Házi orvos. 1797
Csurgay Kálmán: Gyógyszerészeti Szakkönyv. Budapest, 1883 - Eggenberger kiadása.
Dr. Feichtinger Sándor: Esztergom megye és környékének flórája. Esztergom, 1899

Összesen 23 forrásból és az akkor élő füves emberektől gyűjtötte össze az információkat…

Ezek után merje valaki azt mondani, hogy a gyógynövények tudománya új keletű és ne használjuk őket!