Ez a blog oldal az élő ételekről, elkészítésükről és természtésükről szól, a gyógynövények megismeréséről és beépítésükről a mindennapjainkba, a természet közeli gondolkozásról, a Földanya szeretetéről, az önfenntartás irányába való törekvésről... Tömören mondva egy változásról olvashatsz itt egy értékesebb és szeretetteljes világ felé, gyere légy te is része ennek az élő világnak!

A blog oldal alján sok információt talál az élő ételek hatásáról az emberi szervezetre egy könyvajánlóból és rádió interjúból!

Gyümölcsös kukorica torta




A torta két részből készül: 

A lapok:

mandula 100g
zabpehely 200 g
mandulaolaj 1 leveses kanál
agavé szirup 4 leveses kanál
kakaó 4 teáskanál
kókuszolaj 
kb. 1,5 dc víz amiben a zabpehely ázott 15 percig

A töltelék

két cső kukorica (levágtam egy késsel a szemeket a csövekről)
kókuszolaj
2 körte 
2 alma 
darált dió 100g

Apróra őröltem a mandulát, majd összegyúrtam az összes hozzávalóval. Három egyforma kerek lapot készítettem (zsírpapírra tettem őket), és beraktam őket a hűtőbe hűlni, hogy megkeményedjenek. 
Egy fél óra múlva a lapokról szépen le lehet húzni a zsírpapírt, nem ragadnak és hajlékonyak. 

A tölteléknek valót összeturmixoltam. Utána a töltetéket is a hűtőbe tettem, hogy kicsit összeálljon és ne legyen folyékony. 

Amikor eltelt a fél óra, elkészítettem az emeleteket: lap, töltelék, lap töltelék és még egy lap, majd visszaraktam a hűtőbe hűlni. Töltelékből még hagytam, mert ezzel kenem be az oldalát is a tortának. Amikor a töltelék még egy kicsit megkeményedett, akkor kentem körbe vele a tortát. Majd újra a hűtőbe tettem, hogy teljesen megdermedjen és szeletelhető legyen.

A torta egy óra alatt elkészült. Ajánlom még aznap elfogyasztani az egész tortát, amikor elkészült!


Az oldal látogatóinak száma 2011 Nov 9-től:

Ajánlom figyelmedbe a következő bejegyzéseimet is:

A csírák fontossága

Érdekességként írom le,

hogy az egészséges emberi szervezetnek 70 MHz a rezgésszáma.

Az ételek közül a csíráknak a legmagasabb a rezgésszáma 150-250 MHz,

a főtt és sült ételeknek 50MHz,

a vitaminok és étrend kiegészítők 10 MHz, a

bontott hűtőpultban kapható csirkének 5 MHz.

A rákos sejtek 40MHz körül rezegnek.

Ezeket az értékeket a Kirlián fotók szépen láthatóvá teszik, keressetek utána, ha nem hiszitek...

Dr. Zelenyák János - Gyógynövények hatása és használata

Gyógynövényes blog bejegyzéseimben sokszor fogok idézni egy Lekéri plébános, Dr. Zelenyák János - Gyógynövények hatása és használata című könyvéből, mert a könyv 1908-ban került kiadásra. Ebben a 349 oldalas könyvben (igen, a dátumot sem írtam el és a lapok számát sem) több generáció tudása található, viszont a mai modern betegségekről nincs semmi, mivel ezek még akkor nem léteztek, ilyenek pl. a stressz, koleszterin probléma, visszér, allergia, influenza, és még sorolhatnánk…

A könyvben nem akármilyen forrásokból merít:

Dr. Csapó József: Új füves és virágos magyar kert. Pozsony, 1775
Dr. nedlici Vali Mihály: Házi orvos. 1797
Csurgay Kálmán: Gyógyszerészeti Szakkönyv. Budapest, 1883 - Eggenberger kiadása.
Dr. Feichtinger Sándor: Esztergom megye és környékének flórája. Esztergom, 1899

Összesen 23 forrásból és az akkor élő füves emberektől gyűjtötte össze az információkat…

Ezek után merje valaki azt mondani, hogy a gyógynövények tudománya új keletű és ne használjuk őket!