Ez a blog oldal az élő ételekről, elkészítésükről és természtésükről szól, a gyógynövények megismeréséről és beépítésükről a mindennapjainkba, a természet közeli gondolkozásról, a Földanya szeretetéről, az önfenntartás irányába való törekvésről... Tömören mondva egy változásról olvashatsz itt egy értékesebb és szeretetteljes világ felé, gyere légy te is része ennek az élő világnak!

A blog oldal alján sok információt talál az élő ételek hatásáról az emberi szervezetre egy könyvajánlóból és rádió interjúból!

Közös ételkészítés és előadás a nyers konyháról


Meghívást kaptam az Élményakadémia egyik rendezvényére :

Back to Your Nature

közös nyers étel készítésre és bemutatóra.




Harmincan voltunk, nagyon vegyes társaság, vegetáriánusok és mindenevők, így mondhatom, hogy mindenkinek nagyon érdekes volt ez az előadás. 
Voltak akik még soha nem hallottak arról, hogy van olyan hogy nyers élő konyha.
Mivel a táborban nem volt áram, így az árammentes konyha kellékeit vittem az ételkészítéshez, a Tupperware aprító nagy sikert aratott.

Két alap étel volt a fő menü a kukoricás nyelecs és a kapros tökelék.



Előtte-utána (ki-ki kedve szerint) banános mandula tejet ihatott és kakaós mézes mandula sütit ehetett (golyókat akartunk gyúrni, de közben feladtuk és kanállal falatoztunk a tálból).
Ezt is közösen készítettük el, íme akik a sütit keverték:



Az ételekhez sok-sok csírát ettünk, ami szintén nagy sikert aratott, mert a társaság nagy része még nem ismerte a csírákat.

Az eltervezett négy óra helyett (ennyi lett volna az étel készítés) nyolc órát töltöttem el táborban és nagyon megszerettem a helyet is és a közösséget is.

Fantasztikusak ezek az alkalmak, emberek megismerése, az adás öröme és az egymásra hangolódás.
Több ilyen rendezvényre – táborra lenne szükség az életben!

És íme a nyers falatozás, tábori körülmények között:











Az oldal látogatóinak száma 2011 Nov 9-től:

Ajánlom figyelmedbe a következő bejegyzéseimet is:

A csírák fontossága

Érdekességként írom le,

hogy az egészséges emberi szervezetnek 70 MHz a rezgésszáma.

Az ételek közül a csíráknak a legmagasabb a rezgésszáma 150-250 MHz,

a főtt és sült ételeknek 50MHz,

a vitaminok és étrend kiegészítők 10 MHz, a

bontott hűtőpultban kapható csirkének 5 MHz.

A rákos sejtek 40MHz körül rezegnek.

Ezeket az értékeket a Kirlián fotók szépen láthatóvá teszik, keressetek utána, ha nem hiszitek...

Dr. Zelenyák János - Gyógynövények hatása és használata

Gyógynövényes blog bejegyzéseimben sokszor fogok idézni egy Lekéri plébános, Dr. Zelenyák János - Gyógynövények hatása és használata című könyvéből, mert a könyv 1908-ban került kiadásra. Ebben a 349 oldalas könyvben (igen, a dátumot sem írtam el és a lapok számát sem) több generáció tudása található, viszont a mai modern betegségekről nincs semmi, mivel ezek még akkor nem léteztek, ilyenek pl. a stressz, koleszterin probléma, visszér, allergia, influenza, és még sorolhatnánk…

A könyvben nem akármilyen forrásokból merít:

Dr. Csapó József: Új füves és virágos magyar kert. Pozsony, 1775
Dr. nedlici Vali Mihály: Házi orvos. 1797
Csurgay Kálmán: Gyógyszerészeti Szakkönyv. Budapest, 1883 - Eggenberger kiadása.
Dr. Feichtinger Sándor: Esztergom megye és környékének flórája. Esztergom, 1899

Összesen 23 forrásból és az akkor élő füves emberektől gyűjtötte össze az információkat…

Ezek után merje valaki azt mondani, hogy a gyógynövények tudománya új keletű és ne használjuk őket!