Ez a blog oldal az élő ételekről, elkészítésükről és természtésükről szól, a gyógynövények megismeréséről és beépítésükről a mindennapjainkba, a természet közeli gondolkozásról, a Földanya szeretetéről, az önfenntartás irányába való törekvésről... Tömören mondva egy változásról olvashatsz itt egy értékesebb és szeretetteljes világ felé, gyere légy te is része ennek az élő világnak!

A blog oldal alján sok információt talál az élő ételek hatásáról az emberi szervezetre egy könyvajánlóból és rádió interjúból!

Kukoricás nyelecs



Próbálok az ételeknek neveket adni, hogy ne mindíg nyers jelzővel nevezzük el az ételeket, hanem legyen saját megnevezése, legyen pl. a nyers lecsó nyelecs :-)

Vagyis jöjjön a kukoricás nyelecs receptje:
Aprítóba:

3 nagy paradicsom
3 paprika
egy fél vöröshagyma

Belekeverve:

4 kicsi paradicsom kettévágva
egy fél kukorica cső késsel lehámozva
kukoricahaj (fél centis darabokra vágva)
Himalája kristály
két karika csípős pirospaprika

Néhány szó a kukoricahajról, mert ez bizony gyógynövény:

Nagy koncentrációban tartalmaz gyorsan hasznosítható lúgos sókat, vitaminokat és ásványi anyagokat, valamint klorofillt. A kutatások kimutatták hogy a kukoricában található fitoszteroloknak köszönhetően a növény lassítja a fehérvérsejtek nyálkahártyafalra való tapadását. Ezzel magyarázható a gyulladáscsökkentő hatása, valamint az hogy megakadályozza a húgyúti fertőzések krónikussá válását.

Kukoricahaj Gyógyhatásai: 

Főleg húgyutak bántalmai, vesekő és hólyaghomok esetén használják, valamint cukorbaj ellen. Kimutatott foszforsótartalmánál fogva angolkórnál, hátgerincfájásnál előnyösen használható. A kukoricahaj vagy bajusz kissé élénkítő hatású, de kivonatával májelégtelenséget, magas vérnyomást is kezelhetnek.

A gyógynövényfogyasztás lényege a megelőzés és a változatosság, fogyasszunk kukorica hajat is J

Az oldal látogatóinak száma 2011 Nov 9-től:

Ajánlom figyelmedbe a következő bejegyzéseimet is:

A csírák fontossága

Érdekességként írom le,

hogy az egészséges emberi szervezetnek 70 MHz a rezgésszáma.

Az ételek közül a csíráknak a legmagasabb a rezgésszáma 150-250 MHz,

a főtt és sült ételeknek 50MHz,

a vitaminok és étrend kiegészítők 10 MHz, a

bontott hűtőpultban kapható csirkének 5 MHz.

A rákos sejtek 40MHz körül rezegnek.

Ezeket az értékeket a Kirlián fotók szépen láthatóvá teszik, keressetek utána, ha nem hiszitek...

Dr. Zelenyák János - Gyógynövények hatása és használata

Gyógynövényes blog bejegyzéseimben sokszor fogok idézni egy Lekéri plébános, Dr. Zelenyák János - Gyógynövények hatása és használata című könyvéből, mert a könyv 1908-ban került kiadásra. Ebben a 349 oldalas könyvben (igen, a dátumot sem írtam el és a lapok számát sem) több generáció tudása található, viszont a mai modern betegségekről nincs semmi, mivel ezek még akkor nem léteztek, ilyenek pl. a stressz, koleszterin probléma, visszér, allergia, influenza, és még sorolhatnánk…

A könyvben nem akármilyen forrásokból merít:

Dr. Csapó József: Új füves és virágos magyar kert. Pozsony, 1775
Dr. nedlici Vali Mihály: Házi orvos. 1797
Csurgay Kálmán: Gyógyszerészeti Szakkönyv. Budapest, 1883 - Eggenberger kiadása.
Dr. Feichtinger Sándor: Esztergom megye és környékének flórája. Esztergom, 1899

Összesen 23 forrásból és az akkor élő füves emberektől gyűjtötte össze az információkat…

Ezek után merje valaki azt mondani, hogy a gyógynövények tudománya új keletű és ne használjuk őket!