Ez a blog oldal az élő ételekről, elkészítésükről és természtésükről szól, a gyógynövények megismeréséről és beépítésükről a mindennapjainkba, a természet közeli gondolkozásról, a Földanya szeretetéről, az önfenntartás irányába való törekvésről... Tömören mondva egy változásról olvashatsz itt egy értékesebb és szeretetteljes világ felé, gyere légy te is része ennek az élő világnak!

A blog oldal alján sok információt talál az élő ételek hatásáról az emberi szervezetre egy könyvajánlóból és rádió interjúból!

Élő utifű szirup - Sárkány méz


A saját recept:

Lándzsás utifű
Citromfű
Zsálya (ebből csak egy szál virág)

A hozzávalókból kipréseltem a levet a Z-star búzafű présemen (3-4 mm lett az üveg alján)
és hozzáadtam az élő repce mézet (4cm - az üveg feléig).
Pár percig kevertem kiskanállal, hogy a mézet jól eldolgozzam a préselt lével.

A hozzávalók mennyisége, hogy el tudd képzelni:


Vízben megmostam a hozzávalókat a zsályán kívül, hogy a virágport ne mossam ki.

Nincs intenzív gyógynövény íze, méz íze van.

Ez nem a gyógyszertári recept másolata, ez jobb :-)

A gyerekeknek pedig elneveztük SÁRKÁNY MÉZ-nek, hogy aki kis sárkány szeretne lenni, annak ebből kell lenyelni egy két kanállal :-) így tuti biztos, hogy érdekli őket a méz. Halvány zöld színű a méz és mivel Süsü is zöld, innen jött az ötlet.

A fiamnak folyt az orra és nagyon köhögött és másfél nap használat után teljesen rendbe jött, kérdezték is a bölcsődében, mi volt a mézben ami ilyen gyorsan segített? (mert ugye bevittük az üvegcsét a bölcsibe is, hogy adjanak sárkány mézet a gyereknek).

A mézet hűtőben tárolom.

SÁRKÁNY MÉZ 2

Mivel elfogyott a sárkány méz új adagot akartam készíteni, így kimentem a határba utifüvet szedni ahol találkoztam egy virágzó bodza bokorra, így szültetett meg a következő recept.

Az előző hozzávalók
+ még egy kicsi utifű + még egy szál zsálya virág + három nagy bodza virág.
Mindent a présbe és majd elkeverni a mézzel.

Mivel a préselt lé most többszöröse lett az első variációnak, több mézet is adtam léhez, így megtöltöttem egy 180g-os kis üveget. A színe sötét zöld lett mivel a bodzából barna lé préselődik, hiába fehér a virága. Az ízén már érezni a bodzát.

Az oldal látogatóinak száma 2011 Nov 9-től:

Ajánlom figyelmedbe a következő bejegyzéseimet is:

A csírák fontossága

Érdekességként írom le,

hogy az egészséges emberi szervezetnek 70 MHz a rezgésszáma.

Az ételek közül a csíráknak a legmagasabb a rezgésszáma 150-250 MHz,

a főtt és sült ételeknek 50MHz,

a vitaminok és étrend kiegészítők 10 MHz, a

bontott hűtőpultban kapható csirkének 5 MHz.

A rákos sejtek 40MHz körül rezegnek.

Ezeket az értékeket a Kirlián fotók szépen láthatóvá teszik, keressetek utána, ha nem hiszitek...

Dr. Zelenyák János - Gyógynövények hatása és használata

Gyógynövényes blog bejegyzéseimben sokszor fogok idézni egy Lekéri plébános, Dr. Zelenyák János - Gyógynövények hatása és használata című könyvéből, mert a könyv 1908-ban került kiadásra. Ebben a 349 oldalas könyvben (igen, a dátumot sem írtam el és a lapok számát sem) több generáció tudása található, viszont a mai modern betegségekről nincs semmi, mivel ezek még akkor nem léteztek, ilyenek pl. a stressz, koleszterin probléma, visszér, allergia, influenza, és még sorolhatnánk…

A könyvben nem akármilyen forrásokból merít:

Dr. Csapó József: Új füves és virágos magyar kert. Pozsony, 1775
Dr. nedlici Vali Mihály: Házi orvos. 1797
Csurgay Kálmán: Gyógyszerészeti Szakkönyv. Budapest, 1883 - Eggenberger kiadása.
Dr. Feichtinger Sándor: Esztergom megye és környékének flórája. Esztergom, 1899

Összesen 23 forrásból és az akkor élő füves emberektől gyűjtötte össze az információkat…

Ezek után merje valaki azt mondani, hogy a gyógynövények tudománya új keletű és ne használjuk őket!