Ez a blog oldal az élő ételekről, elkészítésükről és természtésükről szól, a gyógynövények megismeréséről és beépítésükről a mindennapjainkba, a természet közeli gondolkozásról, a Földanya szeretetéről, az önfenntartás irányába való törekvésről... Tömören mondva egy változásról olvashatsz itt egy értékesebb és szeretetteljes világ felé, gyere légy te is része ennek az élő világnak!

A blog oldal alján sok információt talál az élő ételek hatásáról az emberi szervezetre egy könyvajánlóból és rádió interjúból!

A Zöld Újságban az élő ételekrőlA Zöld Újságban a márciusi számtól megjelentek az élő ételek és élő receptek. Minden hónapban szerkesztek majd a Zöld Újságnak egy egyoldalas cikket, bemutatva így a nyers konyha lényegét és titkait.

http://zoldujsag.hu/elo-etelek-1/

Mindenkinek aki környezettudatosnak vallja magát előbb utóbb el kell gondolkodnia azon, hogy a nyers étrend mennyire környezettudatos. Azért környezettudatos, mert természetes. Ami természetes az örömet hoz az életbe és örömöt ad a Földanyának. És ezeket az örömöket visszakapjuk a Földanyától.

És ez fordítva is igaz, mindenki aki elkezd nyersen táplálkozni előbb utóbb elgondolkozik a szelektív hulladékgyűjtésen és a többi környezetet védő dolgokon. És ez így van jól.

Szerintem az egyik irányzat bevonzza a másikat. Azért is döntöttem úgy, hogy a Zöld Újságba írjak cikkeket, mert ezzel is adok és kapok és így együtt építhetjük a természetbarát jövőt.

Foglalkozzunk többet környezetünk tisztaságával és ne terheljük feleslegesen a bolygót nem szükséges energia felhasználással. Legyünk mi is zöldebbek és együnk élő ételeket!

Az oldal látogatóinak száma 2011 Nov 9-től:

Ajánlom figyelmedbe a következő bejegyzéseimet is:

A csírák fontossága

Érdekességként írom le,

hogy az egészséges emberi szervezetnek 70 MHz a rezgésszáma.

Az ételek közül a csíráknak a legmagasabb a rezgésszáma 150-250 MHz,

a főtt és sült ételeknek 50MHz,

a vitaminok és étrend kiegészítők 10 MHz, a

bontott hűtőpultban kapható csirkének 5 MHz.

A rákos sejtek 40MHz körül rezegnek.

Ezeket az értékeket a Kirlián fotók szépen láthatóvá teszik, keressetek utána, ha nem hiszitek...

Dr. Zelenyák János - Gyógynövények hatása és használata

Gyógynövényes blog bejegyzéseimben sokszor fogok idézni egy Lekéri plébános, Dr. Zelenyák János - Gyógynövények hatása és használata című könyvéből, mert a könyv 1908-ban került kiadásra. Ebben a 349 oldalas könyvben (igen, a dátumot sem írtam el és a lapok számát sem) több generáció tudása található, viszont a mai modern betegségekről nincs semmi, mivel ezek még akkor nem léteztek, ilyenek pl. a stressz, koleszterin probléma, visszér, allergia, influenza, és még sorolhatnánk…

A könyvben nem akármilyen forrásokból merít:

Dr. Csapó József: Új füves és virágos magyar kert. Pozsony, 1775
Dr. nedlici Vali Mihály: Házi orvos. 1797
Csurgay Kálmán: Gyógyszerészeti Szakkönyv. Budapest, 1883 - Eggenberger kiadása.
Dr. Feichtinger Sándor: Esztergom megye és környékének flórája. Esztergom, 1899

Összesen 23 forrásból és az akkor élő füves emberektől gyűjtötte össze az információkat…

Ezek után merje valaki azt mondani, hogy a gyógynövények tudománya új keletű és ne használjuk őket!