Ez a blog oldal az élő ételekről, elkészítésükről és természtésükről szól, a gyógynövények megismeréséről és beépítésükről a mindennapjainkba, a természet közeli gondolkozásról, a Földanya szeretetéről, az önfenntartás irányába való törekvésről... Tömören mondva egy változásról olvashatsz itt egy értékesebb és szeretetteljes világ felé, gyere légy te is része ennek az élő világnak!

A blog oldal alján sok információt talál az élő ételek hatásáról az emberi szervezetre egy könyvajánlóból és rádió interjúból!

TEA EST


A következő hét szerdájától indul a TEA EST, nem tudom, mennyi alkalom lesz, talán havonta egyszer találkozhatnánk, hogy eltöltsünk három kellemes órát, teázgatva, beszélgetve. Az első helyszín Elek Csillánál lesz Mosonmagyaróváron, a többi majd alakul.


Minden alkalomra meghatározunk 1-2 témát, amiről beszélgetünk, viszont a témától el is lehet térni, mivel én egy olyan beszélgetés sorozatot szeretnék elindítani, ami a személyes tapasztalatokra épül és így egymást gazdagíthatjuk az elmondottakkal. Mindenki hozzászólhat, kérdezhet és válaszolhat.


A TEA EST nyitó témái:


Gyógynövényekről és élő ételekről - Tamás
Függőleges világkép, - út egy más típusú gondolkodás felé - Csilla


Jelenleg 23 féle saját szedésű szárított gyógynövényem van, éspedig: 

vadkamilla, bodza, menta, csipkebogyó, jiogulan, pitypang, körömvirág, fekete üröm, stevia, zsurló, kamilla, aranyvessző, mezei katáng, csalán gyökér, pipacs szirom, közönséges galaj, citromfű, pásztortáska, zsálya, apróbojtorján, eperlevél (szamócalevél), cickafark, levendula

Ezekbet tudom kínálni a teázáshoz, vagy ezeknek a keverékeit. Ez tavasztól színesedni fog friss növényekkel is, pl. csalán vagy utifű. A teákat élő repce mézzel ízesíthetjük majd.
Az estek zenei aláfestéséhez Tom Kenyon zenéit választottam, ami már magában egy különlegesség. Az ő gyógyító, nem szokványos zenéje nagy hatással bír az emberi szervezetre, lélekre, szívre és tudatra. http://tomkenyon.com/
A TEA EST-ekre szükséges az előzetes bejelentkezés.
Az első időpont: Március 28, 19:00 - 22:00, max 10 fő jelentkezhet egy alkalomra.

Az oldal látogatóinak száma 2011 Nov 9-től:

Ajánlom figyelmedbe a következő bejegyzéseimet is:

A csírák fontossága

Érdekességként írom le,

hogy az egészséges emberi szervezetnek 70 MHz a rezgésszáma.

Az ételek közül a csíráknak a legmagasabb a rezgésszáma 150-250 MHz,

a főtt és sült ételeknek 50MHz,

a vitaminok és étrend kiegészítők 10 MHz, a

bontott hűtőpultban kapható csirkének 5 MHz.

A rákos sejtek 40MHz körül rezegnek.

Ezeket az értékeket a Kirlián fotók szépen láthatóvá teszik, keressetek utána, ha nem hiszitek...

Dr. Zelenyák János - Gyógynövények hatása és használata

Gyógynövényes blog bejegyzéseimben sokszor fogok idézni egy Lekéri plébános, Dr. Zelenyák János - Gyógynövények hatása és használata című könyvéből, mert a könyv 1908-ban került kiadásra. Ebben a 349 oldalas könyvben (igen, a dátumot sem írtam el és a lapok számát sem) több generáció tudása található, viszont a mai modern betegségekről nincs semmi, mivel ezek még akkor nem léteztek, ilyenek pl. a stressz, koleszterin probléma, visszér, allergia, influenza, és még sorolhatnánk…

A könyvben nem akármilyen forrásokból merít:

Dr. Csapó József: Új füves és virágos magyar kert. Pozsony, 1775
Dr. nedlici Vali Mihály: Házi orvos. 1797
Csurgay Kálmán: Gyógyszerészeti Szakkönyv. Budapest, 1883 - Eggenberger kiadása.
Dr. Feichtinger Sándor: Esztergom megye és környékének flórája. Esztergom, 1899

Összesen 23 forrásból és az akkor élő füves emberektől gyűjtötte össze az információkat…

Ezek után merje valaki azt mondani, hogy a gyógynövények tudománya új keletű és ne használjuk őket!