Ez a blog oldal az élő ételekről, elkészítésükről és természtésükről szól, a gyógynövények megismeréséről és beépítésükről a mindennapjainkba, a természet közeli gondolkozásról, a Földanya szeretetéről, az önfenntartás irányába való törekvésről... Tömören mondva egy változásról olvashatsz itt egy értékesebb és szeretetteljes világ felé, gyere légy te is része ennek az élő világnak!

A blog oldal alján sok információt talál az élő ételek hatásáról az emberi szervezetre egy könyvajánlóból és rádió interjúból!

Energiák, öngyógyítás

Sok ember azért kezd el az élő étrend iránt érdeklődni és vált át az élő értrendre, mivel egészségügyi gondjai vannak és elolvasott pár könyvet az élő ételek hatásáról az emberi szervezetre. Miután kipróbálja, saját maga tapasztalja meg, hogy a szervezete más, eddig ismeretlen üzemmódra kapcsol, elkezd tisztulni és öngyógyító képességre tesz szert. Nekem úgy tűnik, hogy az étrend megváltoztatása (bár mennyire köztudott a szlogen, hogy amit eszel, azzá leszel) a mai civilizált ember számára a legnehezebb feladatok egyike. Tele vagyunk hiedelmekkel és előítéletekkel és a civilizált élet a félkész ételeket kínálja nap, mint nap teljes választékban és fogja is, amíg nem változik meg az emberek igénye.
Viszont az ember kiutat keres betegségeiből, vagy megelőzést keres, hogy ne jusson el odáig, hogy gyógyításhoz kelljen folyamodni. Ilyen esetben szerintem a legmegfelelőbbek a természetes gyógymódok és energiák alkalmazása, mint a gyógynövények, akupunktúrás kezelések vagy a sportolás, stb... Úgy hozta az élet, hogy kapcsolatba kerültem a mágneses termékekkel és energiákkal és nagy fantáziát látok bennük a természetességükből adódóan. Ezek a mágneses termékek nem egy újonnan kifejlesztett gyógyszert alkalmaznak, ezek a föld bolygón létező egyik energiát hasznosítják.

Szerintem a mágnesesség energiája (és hatása az emberi szervezetre) nagyon hasonlít az élő étrendhez a következőkben:
1, mindkettő itt van a bolygón természetes formájában
2, elindítja az ember szervezetében az öngyógyító folyamatokat
3, harmonizálja az ember energia szintjét

Készítettem egy interjút Samodai Péter energia gyógyásszal, gyógymasszőr és gerinc specialistával, a Nikken termékekkel kapcsolatban, ajánlom mindenki figyelmébe.
Nem biztos, hogy mindenkit megérint a mágneses termékeknek a kipróbálása, de lehet, hogy lesznek páran, akik találnak ebben fantáziát és majd kiutat is a problémáikra.
Azt sem jelenteném ki, hogy a mágneses energia használata felválthatná az élő étrendet. NEM! Szerintem viszont nagyon jól kiegészíthetik egymást J én most ennek a gyakorlati tapasztalatait élem meg.
Itt található az interjú:
Mindenkinek kellemes olvasást kívánok!
Ha vannak kérdéseitek a Nikken termékekkel kapcsolatban, nyogodtan írhattok a nyerskonyha@yahoo.com címre.

Az oldal látogatóinak száma 2011 Nov 9-től:

Ajánlom figyelmedbe a következő bejegyzéseimet is:

A csírák fontossága

Érdekességként írom le,

hogy az egészséges emberi szervezetnek 70 MHz a rezgésszáma.

Az ételek közül a csíráknak a legmagasabb a rezgésszáma 150-250 MHz,

a főtt és sült ételeknek 50MHz,

a vitaminok és étrend kiegészítők 10 MHz, a

bontott hűtőpultban kapható csirkének 5 MHz.

A rákos sejtek 40MHz körül rezegnek.

Ezeket az értékeket a Kirlián fotók szépen láthatóvá teszik, keressetek utána, ha nem hiszitek...

Dr. Zelenyák János - Gyógynövények hatása és használata

Gyógynövényes blog bejegyzéseimben sokszor fogok idézni egy Lekéri plébános, Dr. Zelenyák János - Gyógynövények hatása és használata című könyvéből, mert a könyv 1908-ban került kiadásra. Ebben a 349 oldalas könyvben (igen, a dátumot sem írtam el és a lapok számát sem) több generáció tudása található, viszont a mai modern betegségekről nincs semmi, mivel ezek még akkor nem léteztek, ilyenek pl. a stressz, koleszterin probléma, visszér, allergia, influenza, és még sorolhatnánk…

A könyvben nem akármilyen forrásokból merít:

Dr. Csapó József: Új füves és virágos magyar kert. Pozsony, 1775
Dr. nedlici Vali Mihály: Házi orvos. 1797
Csurgay Kálmán: Gyógyszerészeti Szakkönyv. Budapest, 1883 - Eggenberger kiadása.
Dr. Feichtinger Sándor: Esztergom megye és környékének flórája. Esztergom, 1899

Összesen 23 forrásból és az akkor élő füves emberektől gyűjtötte össze az információkat…

Ezek után merje valaki azt mondani, hogy a gyógynövények tudománya új keletű és ne használjuk őket!