Ez a blog oldal az élő ételekről, elkészítésükről és természtésükről szól, a gyógynövények megismeréséről és beépítésükről a mindennapjainkba, a természet közeli gondolkozásról, a Földanya szeretetéről, az önfenntartás irányába való törekvésről... Tömören mondva egy változásról olvashatsz itt egy értékesebb és szeretetteljes világ felé, gyere légy te is része ennek az élő világnak!

A blog oldal alján sok információt talál az élő ételek hatásáról az emberi szervezetre egy könyvajánlóból és rádió interjúból!

A betegségre vagy az egészségre figyelünk?

Úgy nőttem fel mint az átlagember, akivel már kiskorában elfogadtatták azt a nézetet, hogy:

Mindenki lehet beteg, és ha az lesz ki kell gyógyítani.

Hosszú utat tettem meg azért, hogy ez a nézet átformálódjon bennem a következőre:

Mindenki lehet egészséges, ha megelőzi a betegségeket.

Ugye milyen nagy különbség van a két állítás között?


Szerintem aki az első állítást hiszi el és arra figyel az beteg is lesz.
Aki pedig a másodikat hiszi el és arra figyel az pedig egészséges marad.

Persze a megelőzéshez azért tenni is kell valamit... de ne gondolj semmi különlegesre, mert csak annyit kell tenni, hogy megbarátkozz a természet kínálta megelőző módszerekkel, amik nem más mint a:

gyógynövények alkalmazása (teák, saláták, illóolajok)

csírák evése (az élet első, legtisztább és legkoncentráltabb energiáját hordozzák, több százszoros vitamin és ásványi anyag mennyiség van bennük mint a kifejlett növényben)

tiszta természetes víz ivása

friss levegő (rendszeres szellőztetés, természet járás)

mozgás (minél kevesebbet ülni autóban, sokat sportolni, pl.a liftet felváltani lépcsőre)

napfény (napozni télen is!)

böjt, a szervezet megpihenése, méregtelenítése

természetes alapú készítmények használata
(kémia/kőolaj alapú krémek és parfümök stb.kerülése)

természetes alapú tisztítószerek használata (ne vegyi anyaggal takarítsunk)

a csend megszeretése (kapcsoljuk ki a dumáló berendezéseket)

pihenés, meditáció és ima (kapcsoljuk ki az állandó rohanást)

és természetesen az élő ételek fogyasztása!
(élő, vagyis minden ami úgy található meg a természetben ahogy Isten megteremtette, és azt ne változtassuk meg semmilyen formában, mert úgy a legtökéletesebb a számunkra!)

keressük a pozitív emberek társaságát, és tanuljunk meg elfogadni másokat

és nem utolsósorban találjunk olyan hobbit ami sok örömmel ajándékoz meg minket

Szerintem ennyi a recept, mindenki maga dönt, gyógyítani akar vagy megelőzni, én már döntöttem!

Az oldal látogatóinak száma 2011 Nov 9-től:

Ajánlom figyelmedbe a következő bejegyzéseimet is:

A csírák fontossága

Érdekességként írom le,

hogy az egészséges emberi szervezetnek 70 MHz a rezgésszáma.

Az ételek közül a csíráknak a legmagasabb a rezgésszáma 150-250 MHz,

a főtt és sült ételeknek 50MHz,

a vitaminok és étrend kiegészítők 10 MHz, a

bontott hűtőpultban kapható csirkének 5 MHz.

A rákos sejtek 40MHz körül rezegnek.

Ezeket az értékeket a Kirlián fotók szépen láthatóvá teszik, keressetek utána, ha nem hiszitek...

Dr. Zelenyák János - Gyógynövények hatása és használata

Gyógynövényes blog bejegyzéseimben sokszor fogok idézni egy Lekéri plébános, Dr. Zelenyák János - Gyógynövények hatása és használata című könyvéből, mert a könyv 1908-ban került kiadásra. Ebben a 349 oldalas könyvben (igen, a dátumot sem írtam el és a lapok számát sem) több generáció tudása található, viszont a mai modern betegségekről nincs semmi, mivel ezek még akkor nem léteztek, ilyenek pl. a stressz, koleszterin probléma, visszér, allergia, influenza, és még sorolhatnánk…

A könyvben nem akármilyen forrásokból merít:

Dr. Csapó József: Új füves és virágos magyar kert. Pozsony, 1775
Dr. nedlici Vali Mihály: Házi orvos. 1797
Csurgay Kálmán: Gyógyszerészeti Szakkönyv. Budapest, 1883 - Eggenberger kiadása.
Dr. Feichtinger Sándor: Esztergom megye és környékének flórája. Esztergom, 1899

Összesen 23 forrásból és az akkor élő füves emberektől gyűjtötte össze az információkat…

Ezek után merje valaki azt mondani, hogy a gyógynövények tudománya új keletű és ne használjuk őket!