Ez a blog oldal az élő ételekről, elkészítésükről és természtésükről szól, a gyógynövények megismeréséről és beépítésükről a mindennapjainkba, a természet közeli gondolkozásról, a Földanya szeretetéről, az önfenntartás irányába való törekvésről... Tömören mondva egy változásról olvashatsz itt egy értékesebb és szeretetteljes világ felé, gyere légy te is része ennek az élő világnak!

A blog oldal alján sok információt talál az élő ételek hatásáról az emberi szervezetre egy könyvajánlóból és rádió interjúból!

Vízböjt vége

Mint írtam az elején, a megérzéseimre hagyatkozok. Most döntöttem el, hogy ma lesz az utolsó napon. Úgy érzem így kell lennie.
Vagyis a tervezett 10 napos vízböjtöm 7 napos lett.


A testi tünetek, erős éhség és energiaveszteség, most jelentkeztek fél órája. Ez kapcsolatban lehet a holfázisokkal is, mert ma van újhold és holnaptól nőni fog.

NÖVŐ HOLD
Nő az aktivitás. Az energia befelé irányul. A nehéz szellemi és fizikai feladatokat most lehet a legjobban megoldani. A sebek gyorsabban gyógyulnak, megnő a szervezet öngyógyító képessége, a gyógyszerek is jobban hatnak, ilyenkor érdemes vitaminkúrát kezdeni (figyelve az adagolásra). Ilyenkor duplán hat az elfogyasztott étel.

Megjött a kedvem az evéshez és szinte óhajtom a vitaminok, ásványi anyagok, enzimek és a klorofil beépülését sejtjeimbe. Ez az éhség nem olyan, mint amit általában érez az ember napi szinten. Ez az éhség csodálatos!

Holnaptól két napig préselt leveket és turmixokat fogok inni, utána jön a töményebb étel, ezeket az italokat szerintem most már nem rakom fel a blogra, hasonló képen készítem majd őket, mint a leállási fázisban.

Örülök mindenkinek, aki végigkísérte figyelemmel a böjtömet!
Remélem tudtam valamit megosztani veletek!

Ha figyelted a víz böjtöm írj egy: „Olvastalak” című levelet a nyerskonyha@yahoo.com címre, hogy tudjam, hogy ki vagy és hogy érdekelt, amiről írtam.
Sőt ha bővebben is hozzászólnál, annak is nagyon örülnék.

Az oldal látogatóinak száma 2011 Nov 9-től:

Ajánlom figyelmedbe a következő bejegyzéseimet is:

A csírák fontossága

Érdekességként írom le,

hogy az egészséges emberi szervezetnek 70 MHz a rezgésszáma.

Az ételek közül a csíráknak a legmagasabb a rezgésszáma 150-250 MHz,

a főtt és sült ételeknek 50MHz,

a vitaminok és étrend kiegészítők 10 MHz, a

bontott hűtőpultban kapható csirkének 5 MHz.

A rákos sejtek 40MHz körül rezegnek.

Ezeket az értékeket a Kirlián fotók szépen láthatóvá teszik, keressetek utána, ha nem hiszitek...

Dr. Zelenyák János - Gyógynövények hatása és használata

Gyógynövényes blog bejegyzéseimben sokszor fogok idézni egy Lekéri plébános, Dr. Zelenyák János - Gyógynövények hatása és használata című könyvéből, mert a könyv 1908-ban került kiadásra. Ebben a 349 oldalas könyvben (igen, a dátumot sem írtam el és a lapok számát sem) több generáció tudása található, viszont a mai modern betegségekről nincs semmi, mivel ezek még akkor nem léteztek, ilyenek pl. a stressz, koleszterin probléma, visszér, allergia, influenza, és még sorolhatnánk…

A könyvben nem akármilyen forrásokból merít:

Dr. Csapó József: Új füves és virágos magyar kert. Pozsony, 1775
Dr. nedlici Vali Mihály: Házi orvos. 1797
Csurgay Kálmán: Gyógyszerészeti Szakkönyv. Budapest, 1883 - Eggenberger kiadása.
Dr. Feichtinger Sándor: Esztergom megye és környékének flórája. Esztergom, 1899

Összesen 23 forrásból és az akkor élő füves emberektől gyűjtötte össze az információkat…

Ezek után merje valaki azt mondani, hogy a gyógynövények tudománya új keletű és ne használjuk őket!