Ez a blog oldal az élő ételekről, elkészítésükről és természtésükről szól, a gyógynövények megismeréséről és beépítésükről a mindennapjainkba, a természet közeli gondolkozásról, a Földanya szeretetéről, az önfenntartás irányába való törekvésről... Tömören mondva egy változásról olvashatsz itt egy értékesebb és szeretetteljes világ felé, gyere légy te is része ennek az élő világnak!

A blog oldal alján sok információt talál az élő ételek hatásáról az emberi szervezetre egy könyvajánlóból és rádió interjúból!

Vízböjt és víz, kicsit más megközelítésből


Ma kezdtem a vízböjtöt, előtte három nap volt a léböjt, vagyis az átállási fázis. Eddig teljesen fájdalom mentesen élem meg a böjtöt, csak gyenge éhséget éreztem, vagyis sokkal kellemesebb ez a böjt az előbbi böjtnél.

Képzeljük csak el, ha a világ minden lakója egyszerre tartana egy 10 napos vízböjtöt, akkor:

-          10 napig nem lenne áramfogyasztás a konyhában, sem mosogatószer fogyasztás
-          10 napig nem lenne szemét a kukában és nem kellene szemétszállítás
-          10 napig nem kellene bevásárolni, így benzint is takarítanánk meg
-          10 napig időt takarítanánk meg az ételkészítéssel, fogyasztással (ez a kettő legalább 1,5 óra napi szinten) és bevásárlással
-          10 napra szabadságra mehetne az összes éttermi alkalmazott és élelmiszer boltok alkalmazottjai (szintén energia megtakarítás)
-          10 napra örülne a bolygó mert megérezné, hogy az emberi faj is szereti őt és 10 napra rengeteg energiát megtakarítva ő is fel tudott kicsit lélegezni, mert belőle kapjuk az összes energiát
-          10 napra kicsit lelassulna a világ, a logisztika
-          10 nap alatt átértékelnénk az evéssel kapcsolatos szokásainkat, igényeinket
-          10 nap alatt méregtelenítenénk a szervezetünk és utána egészségesebben élnénk és gondolkodnánk
-          10 nap alatt megértenénk, hogy az ételek ízét kell élvezni, nem az a lényeg, hogy nagy mennyiséggel tömjük tele a hasunk
-          10 nap alatt a negatív gondolatok átváltanának pozitív gondolatokká és megértenénk az élet örömeit

Tekintsünk úgy egy vízböjtre, hogy nem csak rólunk szól, hanem sok mindennel összefügg (fent leírtak).

Milyen vizet igyunk?

Ha lehet tisztát, lúgos vagy tisztított vizet. Nem akarok belemenni a víztisztító készülékek összehasonlításába, mindenki használjon olyat amilyenre telik neki. A lényeg az, hogy legyen tisztább, mint ami a csapból folyik (ugye, az akvaristák tudják, hogy a csapvizet nem lehet egyenesen beleönteni az akváriumba, mert a halak megdöglenek a klórtól, legalább egy napig levegőztetni kell egy üvegben vagy edényben, és a klór eltávozik – ez a legolcsóbb víztisztító). Eddig nem vittem a tanfolyamokra víztisztítót, de lehet hogy viszek, olyat ami megfizethető az átlag embernek és ami nekem is bevált, erről majd később írok egy külön blogot.

Amit viszont fontos tudni az az, hogy a víz nagyon jól tárolja az információt. Milyen információt? Azt amilyen hatás éri. Jó hatás esetén a szerkezete csodálatossá alakul, rossz hatás esetén a szerkezete borzasztóan fog kinézni. Csodálatos szerkezetű vizet akarunk inni, vagy borzasztó szerkezetű vizet?  Nem mindegy... Vagyis most jöjjön pár szó a víz programozásáról.

Masaru Emoto: A víz rejtett bölcsessége
A gondolatok, a szavak és az érzelmek teremtő erejének látható bizonyítékai.

A tudósok felfedezték, hogy a víz nem csak kémiailag igazolható anyagokat tartalmaz, hanem mindenféle egyéb információkat is, amelyekkel érintkezésbe kerül.

Nincs a világon két teljesen egyforma hópehely, mindegyik egyedi, egyéni, de mindenképpen szabályos hatszög alakú kristály. Úgy néz ki, mintha valamennyi vízcsepp önálló individuum volna, egyfajta személyiség megváltozhatatlan karakterrel. Még ha egy hópelyhet fel is olvasztjuk, majd újra megfagyasztunk, hajszálpontosan ugyanazt a mintát képezi mint korábban.

Mindeddig csak a homeopátia bizonyítékaiból tudtuk, hogy a víz képes információt tárolni. Emoto azonban új módszerrel kezdte vizsgálni a víznek ezt a képességét. Egy új eszközt használ, a mágneses rezonanciaanalizáló (MRA) készüléket, amely láthatóvá teszi az emberi szem számára a vizsgált anyagokban rejlő energiákat. Eljárásának a segítségével az anyagi, és nem anyagi jelenségek - gondolatok, szavak, zene, globális események - vízre gyakorolt hatása egyaránt megjeleníthető."

A könyv több száz fotót tartalmaz, melyek víz-kristályokról készültek. A kísérletező csoport különböző helyekről származó vízmintákat fagyaszott le, majd különböző hatásoknak tette ki őket (zenét játszottak le „nekik”, szavakkal címkézték föl a fiolákat, stb.) és az eredményt lefotózta. Többek között azt is kimutatták, hogy a kialakult kristályok minden környezeti behatást rögzítenek. Ugyannak a víznek a struktúrája teljesen más képet mutat akkor, amikor kellemes zene, jó gondolatok, imák hangzanak el mellette. A rossz gondolatok, az agresszió, a kemény rockzene torzítóan hatott rá. A mikrohullámú sütőben melegített víz struktúrája annyira eltorzult, hogy már nem mutatott kristályokat. A mobiltelefonok és a számítógépek mellett tárolt víz is rövid idő alatt szétrombolt struktúrájúvá vált. A „szeretet/tisztelet” kifejezések például szintén bonyolult formákat produkáltak, akárcsak a „lélek. A „démon” szó zavart okozott a kristályokban, az angyal szóra szinte kivirágoztak, nyiladozni kezdtek a kristályok, az ördög szóra pedig baljóslatúakká váltak. A neveket is el tudták olvasni. Az olyan névre, mint Adolf Hitler hasonlóan reagáltak, mint a hánynom kell tőled, vagy a megöllek”kifejezésekre. Az sem számított, milyen nyelvet használtak: japánt, koreait vagy angolt. Az eredmény mindegyiknél megegyezett.

Részlet a könyvből:

A víz sokféle szempontból ellentmond a fizika törvényeinek. Más anyagokkal ellentétben nem úgy viselkedik, ahogyan viselkednie kellene, például -75 fok helyett (ahol molekulasúlya miatt kellene) csak +100 fokon forr fel, és 0 fokon fagy meg, holott a periódusos rendszer szerint -120 foknál kellene. A víz fagyáskor kitágul, és könnyebb lesz, ahelyett, hogy szabályosan összehúzódna, és nehezebbé válna. Mindezeket a szabálytalanságokat a tudomány máig nem tudta megmagyarázni. Ugyanakkor éppen ezek a szabálytalanságoknak köszönhető, hogy élet létezik a földön. Mert ha a víz úgy viselkedne, ahogyan tisztán logikai szempontból viselkednie kellene, akkor földünk lakatlan, puszta sivatag volna, mindenféle szerves élet nélkül.


Próbáljátok ki! Egy literes üvegre ragasszatok számotokra boldogságot, szeretetet, épülést sugárzó fotót és/vagy szöveget, majd a vizet öntsétek bele 24 órára és utána már iható is!


Az oldal látogatóinak száma 2011 Nov 9-től:

Ajánlom figyelmedbe a következő bejegyzéseimet is:

A csírák fontossága

Érdekességként írom le,

hogy az egészséges emberi szervezetnek 70 MHz a rezgésszáma.

Az ételek közül a csíráknak a legmagasabb a rezgésszáma 150-250 MHz,

a főtt és sült ételeknek 50MHz,

a vitaminok és étrend kiegészítők 10 MHz, a

bontott hűtőpultban kapható csirkének 5 MHz.

A rákos sejtek 40MHz körül rezegnek.

Ezeket az értékeket a Kirlián fotók szépen láthatóvá teszik, keressetek utána, ha nem hiszitek...

Dr. Zelenyák János - Gyógynövények hatása és használata

Gyógynövényes blog bejegyzéseimben sokszor fogok idézni egy Lekéri plébános, Dr. Zelenyák János - Gyógynövények hatása és használata című könyvéből, mert a könyv 1908-ban került kiadásra. Ebben a 349 oldalas könyvben (igen, a dátumot sem írtam el és a lapok számát sem) több generáció tudása található, viszont a mai modern betegségekről nincs semmi, mivel ezek még akkor nem léteztek, ilyenek pl. a stressz, koleszterin probléma, visszér, allergia, influenza, és még sorolhatnánk…

A könyvben nem akármilyen forrásokból merít:

Dr. Csapó József: Új füves és virágos magyar kert. Pozsony, 1775
Dr. nedlici Vali Mihály: Házi orvos. 1797
Csurgay Kálmán: Gyógyszerészeti Szakkönyv. Budapest, 1883 - Eggenberger kiadása.
Dr. Feichtinger Sándor: Esztergom megye és környékének flórája. Esztergom, 1899

Összesen 23 forrásból és az akkor élő füves emberektől gyűjtötte össze az információkat…

Ezek után merje valaki azt mondani, hogy a gyógynövények tudománya új keletű és ne használjuk őket!