Ez a blog oldal az élő ételekről, elkészítésükről és természtésükről szól, a gyógynövények megismeréséről és beépítésükről a mindennapjainkba, a természet közeli gondolkozásról, a Földanya szeretetéről, az önfenntartás irányába való törekvésről... Tömören mondva egy változásról olvashatsz itt egy értékesebb és szeretetteljes világ felé, gyere légy te is része ennek az élő világnak!

A blog oldal alján sok információt talál az élő ételek hatásáról az emberi szervezetre egy könyvajánlóból és rádió interjúból!

Vízböjt 7 nap

Ma túl vagyok a pszichikai határon, mivel eddig a leghosszabb víz böjtöm 6 napos volt. Ami mától a következő három napon történni fog a testemben az még számomra ismeretlen, de örömmel és várakozással hangolódok rá.
Tegnap délután éhséget éreztem (az előző böjtnél ettől az éhségtől álltam vissza) ami eltartott estig, tettem a vizembe egy csipetnyi szódabikarbónát és normalizálódott a gyomrom, elmúlt. Tegnap öt nap után volt először székletem és az azt jelzi, hogy van egy kevés bélmozgásom és az jó.
Ma kellemesen ébredtem. A hangom még mindig nem jött teljesen vissza, ingadozik, hol jobban elmegy, hol visszajön. Még jó hogy nem kell egész nap beszélnem. Bár nem tudom, lehet, hogy a beszédtől hamarabb visszajönne. Ki tudja.
Bragg tanácsa szerint (több mint 70évig volt böjt szakértő és tanácsadó, világszinten elismert emberről van szó) 4 havonta ajánlatos betervezni egy 7 vagy 10 napos böjtöt, hogy a szervezet gyógyíthassa önmagát. Braggról annyit röviden, hogy 17 évesen halálosan beteg volt, krónikus tuberkózisban szenvedett. Az orvosok lemondtak róla, mire elkerült egy szakemberhez, aki böjt kúrákkal 2 év alatt teljesen kigyógyította a halálos betegségéből. Itt kezdődött nála a böjt iránti elkötelezettség. 85 évesen még teljesen fitt „öreg” ember volt, ízületei vetekedtek 10-15 éves gyerekekkel, olyan rugalmas volt. Tudom, hogy Bragg életéről nem beszél az esti Híradó és főműsort sem készít erről a TV (mellesleg nincs TV-nk, úgyhogy meg sem tudnánk nézni). Az egészség senkinek sem üzlet, csak annak, akit személyesen érint valami betegség. Én úgy döntöttem, hogy kipróbálom és megtapasztalom saját bőrömön, hogy miben az igazság. És tapasztalom rendesen ám a szervezetem regenerálódását. Még egyszer hangsúlyozom, senkinek sem ajánlok normál étrendről víz böjtbe kezdeni, mert nagy fájdalmakat élhet meg a gyors tisztulás által. Viszont egy fél éves nyers étrend már szépen megalapozza a víz böjtöt.
A böjtök hossza. Ajánlatos a heti szintű 24 vagy 36 órás vízböjt. Majd következnek a 3-4 naposak, a 7 napos a 10, és utána egy őrültnek tűnő ugrás 21, majd 30, és az utolsó a 40 (ez a Krisztusi böjt). A szakértők szerint a 10 napos böjt még kezelhető mindenki számára, aki már korábban is böjtölt és tudja, hogy ilyenkor mi játszódik le a szervezetégen. A 21 és hosszabb böjtöket már felügyelettel ajánlatos véghezvinni, vagy ha nem is felügyelettel, de tudjon róla valaki, aki támaszunk lehet, ha szükség lenne rá (nem aggódó szülőre, barátra gondolok, hanem támogató jellegű szülőre vagy barátra).
Most megyek egy kicsit napozni, mert csodálatosan süt a nap és szinte feltölt. Csodálatos leülni a szabad levegőn, kikapcsolni az összes gondolatodat és érzésedet és behunyt szemmel a napba nézve érezni a melegét és azzal töltekezni! (tudom, hogy sokan vannak akik egyáltalán nem tudják kikapcsolni a gondolataikat és az érzéseiket, ehhez is kell egy spirituális erő/fejlődés, hogy meg tudja az ember tenni).

Az oldal látogatóinak száma 2011 Nov 9-től:

Ajánlom figyelmedbe a következő bejegyzéseimet is:

A csírák fontossága

Érdekességként írom le,

hogy az egészséges emberi szervezetnek 70 MHz a rezgésszáma.

Az ételek közül a csíráknak a legmagasabb a rezgésszáma 150-250 MHz,

a főtt és sült ételeknek 50MHz,

a vitaminok és étrend kiegészítők 10 MHz, a

bontott hűtőpultban kapható csirkének 5 MHz.

A rákos sejtek 40MHz körül rezegnek.

Ezeket az értékeket a Kirlián fotók szépen láthatóvá teszik, keressetek utána, ha nem hiszitek...

Dr. Zelenyák János - Gyógynövények hatása és használata

Gyógynövényes blog bejegyzéseimben sokszor fogok idézni egy Lekéri plébános, Dr. Zelenyák János - Gyógynövények hatása és használata című könyvéből, mert a könyv 1908-ban került kiadásra. Ebben a 349 oldalas könyvben (igen, a dátumot sem írtam el és a lapok számát sem) több generáció tudása található, viszont a mai modern betegségekről nincs semmi, mivel ezek még akkor nem léteztek, ilyenek pl. a stressz, koleszterin probléma, visszér, allergia, influenza, és még sorolhatnánk…

A könyvben nem akármilyen forrásokból merít:

Dr. Csapó József: Új füves és virágos magyar kert. Pozsony, 1775
Dr. nedlici Vali Mihály: Házi orvos. 1797
Csurgay Kálmán: Gyógyszerészeti Szakkönyv. Budapest, 1883 - Eggenberger kiadása.
Dr. Feichtinger Sándor: Esztergom megye és környékének flórája. Esztergom, 1899

Összesen 23 forrásból és az akkor élő füves emberektől gyűjtötte össze az információkat…

Ezek után merje valaki azt mondani, hogy a gyógynövények tudománya új keletű és ne használjuk őket!