Ez a blog oldal az élő ételekről, elkészítésükről és természtésükről szól, a gyógynövények megismeréséről és beépítésükről a mindennapjainkba, a természet közeli gondolkozásról, a Földanya szeretetéről, az önfenntartás irányába való törekvésről... Tömören mondva egy változásról olvashatsz itt egy értékesebb és szeretetteljes világ felé, gyere légy te is része ennek az élő világnak!

A blog oldal alján sok információt talál az élő ételek hatásáról az emberi szervezetre egy könyvajánlóból és rádió interjúból!

Vízböjt 5 nap

A mai nap nyugodtan telik. Voltunk a Zick See tónál megetetni a kacsákat és sétáltunk is egy jót a gyerekekkel. Sütött a nap ami vidámmá és melegebbé tette ezt a napot, erre szükség van főleg vízböjt alatt mert ilyenkor kicsit fázósabb vagyok.


Most vagyok a felezőn. Öt nap utánam és még öt nap előttem. Jól érzem magam. Ma sem vagyok éhes és az étel illatok sem zavarnak. Persze, ezt lehet, hogy sokan nem hiszik. Ma segítettem az ebéd elkészítésénél is, sőt a vacsorákat is én készítem a gyerekeknek.

Csodálatos érzés, hogy örömmel tudom megélni a böjtöt és nem kényszerből nem eszek. Most már értem milyen nehéz lehet azoknak akik kényszerből akarnak fogyni és ezért nem esznek. A böjtnek szívből kell jönnie, rá kell hangolódni testileg és lelkileg is.

Most nincs kedvem többet írni, szerintem filmezek egyet a feleségemmel míg a gyerekek alszanak aztán papagáj reptetés lesz.


Ez a mi nyers-evő hullámos Papi-nk :-) így nem lehetek szomorú, mert más is nyersen eszik a családban!

Az oldal látogatóinak száma 2011 Nov 9-től:

Ajánlom figyelmedbe a következő bejegyzéseimet is:

A csírák fontossága

Érdekességként írom le,

hogy az egészséges emberi szervezetnek 70 MHz a rezgésszáma.

Az ételek közül a csíráknak a legmagasabb a rezgésszáma 150-250 MHz,

a főtt és sült ételeknek 50MHz,

a vitaminok és étrend kiegészítők 10 MHz, a

bontott hűtőpultban kapható csirkének 5 MHz.

A rákos sejtek 40MHz körül rezegnek.

Ezeket az értékeket a Kirlián fotók szépen láthatóvá teszik, keressetek utána, ha nem hiszitek...

Dr. Zelenyák János - Gyógynövények hatása és használata

Gyógynövényes blog bejegyzéseimben sokszor fogok idézni egy Lekéri plébános, Dr. Zelenyák János - Gyógynövények hatása és használata című könyvéből, mert a könyv 1908-ban került kiadásra. Ebben a 349 oldalas könyvben (igen, a dátumot sem írtam el és a lapok számát sem) több generáció tudása található, viszont a mai modern betegségekről nincs semmi, mivel ezek még akkor nem léteztek, ilyenek pl. a stressz, koleszterin probléma, visszér, allergia, influenza, és még sorolhatnánk…

A könyvben nem akármilyen forrásokból merít:

Dr. Csapó József: Új füves és virágos magyar kert. Pozsony, 1775
Dr. nedlici Vali Mihály: Házi orvos. 1797
Csurgay Kálmán: Gyógyszerészeti Szakkönyv. Budapest, 1883 - Eggenberger kiadása.
Dr. Feichtinger Sándor: Esztergom megye és környékének flórája. Esztergom, 1899

Összesen 23 forrásból és az akkor élő füves emberektől gyűjtötte össze az információkat…

Ezek után merje valaki azt mondani, hogy a gyógynövények tudománya új keletű és ne használjuk őket!