Ez a blog oldal az élő ételekről, elkészítésükről és természtésükről szól, a gyógynövények megismeréséről és beépítésükről a mindennapjainkba, a természet közeli gondolkozásról, a Földanya szeretetéről, az önfenntartás irányába való törekvésről... Tömören mondva egy változásról olvashatsz itt egy értékesebb és szeretetteljes világ felé, gyere légy te is része ennek az élő világnak!

A blog oldal alján sok információt talál az élő ételek hatásáról az emberi szervezetre egy könyvajánlóból és rádió interjúból!

Vízböjt 4 nap

Egy pár szó még a harmadik naphoz:
Délután elkezdett folyni az orrom. Estére már nehezen szedtem a levegőt annyira tele volt az orrom, fújtam is ahogy tudtam. Éberen aludtam emiatt, a fél fejem is le volt zsibbadva, gondolom a nyomástól, kellemetlen volt.

4 nap

Reggelre viszont teljesen elmúlt ez a nyomás, frissen ébredtem. Ez a kellemetlen tünet fél napig tartott. Délelőtt még jelentkezett némi orrfolyás, de más nem. Tudnotok kell, hogy amikor az ember szervezete átkapcsol öngyógyító üzemmódra akkor a szervezet különféle tüneteket generál, ezeket tisztulási fázisoknak lehet nevezni, amikor a felesleges szenny kiürül a testből. Itt jelentkezhetnek fájdalmak, kipattogások, orrfolyás, hasmenés, és egyéb tünetek, amik a tisztulás jelei. Mindenki, aki böjtbe kezd, legyen az léböjt vagy vízböjt (vagy amikor átáll normál étrendről nyersre), tisztában kell lennie a saját teste reakcióival, senki sem fogja tudni elmondani neki pontosan, hogy mi történik vele, csak saját maga képes arra, hogy ezt meghatározza. Mindenkinél máshogy és más tünetekkel zajlik le egy tisztulási ciklus. Azért mert mások vagyunk. Az orvosok egy megtanult statisztika szerint kategorizálják az embereket és így határozzák meg a diagnózist és a gyógymódot. A böjtnél nincs statisztika és nincs gyógymód. Ezért a böjt egy személyes és komoly dolog és önismeretet és felkészülést igényel.

Bragg szerint a vízböjt 4 napjára távozik a szervezetből a felgyülemlett felesleges só. Több só már nem távozik el az emberi szervezetből. Szerinte, utána már a természet ereje munkálkodik bennünk, itt kezdődik igazán a vízböjt kellemes része. Ma sem vagyok éhes, tényleg jól érzem magam.
Amióta nyersétrenden élek, és vízböjtöket tartok, visszanyertem a 18 éves súlyom. Mások szerint ezt hagyjam abba, mert a vékony ember = beteg emberrel. Nem tudom, honnan veszik ezt ez emberek. Talán a saját félelmük diktálja ezt, mert az az elképzelésük (mert minden csapból ez folyik), hogy ez így van. A nagyanyám kedvenc mondata az volt, hogy csúnya az ember, ha sovány. Ő nagyon kövér volt, és öregségére nagy gondot jelentett neki még a járás is, rengeteg betegsége volt és rengeteg gyógyszert szedett. Én nem szeretnék a nyomdokaiba lépni. Az embereknek nagyon sokat jelent az, hogy hogyan néznek ki. Még mindíg sokkal többet jelent az egészségnél. A kövérség az inkább a gazdagság szimbóluma lehetne, amikor dúskálunk a földi javakban és attól hízunk meg, nem pedig az egészség szimbóluma.

Amikor az ember megbetegszik, elmegy az étvágya. Ezt gondolom mindenki tapasztalta. Miért van ez így? Mert tudat alatt a szervezet tudja, hogy böjt kell ahhoz, hogy kigyógyuljon a betegségből. Akkor tudattalanul hallgatunk a tudatalattinkra, viszont ha már kicsivel jobban vagyunk, már nem. Az állatok is, amikor megbetegednek, vagy megsebesülnek, ösztönösen böjtölni kezdenek. Az emberek miért csak a fogyást látják a böjtben? Miért nem nézik meg a többi szempontot is ami sokkal fontosabb mint a fogyás?
Tudom, hogy amiket írok, ellentmondhat az orvostudománynak. Én nem vagyok orvos, ezért nem tanácsolok gyógymódot, kérek mindenkit, az én böjtömet ne vegye receptnek, ez csak saját tapasztalás és véleményközlés, amit leírok a blogban.

Ma még nem voltam éhes. Negyedik napja nem volt székletem, ez viszont vízböjt alatt természetes, ettől nem kell megijedni. Amikor majd újra rostos levekre váltom majd a vizet, azonnal megjön a széklet. Mint a múltkori vízböjtömnél.

Az oldal látogatóinak száma 2011 Nov 9-től:

Ajánlom figyelmedbe a következő bejegyzéseimet is:

A csírák fontossága

Érdekességként írom le,

hogy az egészséges emberi szervezetnek 70 MHz a rezgésszáma.

Az ételek közül a csíráknak a legmagasabb a rezgésszáma 150-250 MHz,

a főtt és sült ételeknek 50MHz,

a vitaminok és étrend kiegészítők 10 MHz, a

bontott hűtőpultban kapható csirkének 5 MHz.

A rákos sejtek 40MHz körül rezegnek.

Ezeket az értékeket a Kirlián fotók szépen láthatóvá teszik, keressetek utána, ha nem hiszitek...

Dr. Zelenyák János - Gyógynövények hatása és használata

Gyógynövényes blog bejegyzéseimben sokszor fogok idézni egy Lekéri plébános, Dr. Zelenyák János - Gyógynövények hatása és használata című könyvéből, mert a könyv 1908-ban került kiadásra. Ebben a 349 oldalas könyvben (igen, a dátumot sem írtam el és a lapok számát sem) több generáció tudása található, viszont a mai modern betegségekről nincs semmi, mivel ezek még akkor nem léteztek, ilyenek pl. a stressz, koleszterin probléma, visszér, allergia, influenza, és még sorolhatnánk…

A könyvben nem akármilyen forrásokból merít:

Dr. Csapó József: Új füves és virágos magyar kert. Pozsony, 1775
Dr. nedlici Vali Mihály: Házi orvos. 1797
Csurgay Kálmán: Gyógyszerészeti Szakkönyv. Budapest, 1883 - Eggenberger kiadása.
Dr. Feichtinger Sándor: Esztergom megye és környékének flórája. Esztergom, 1899

Összesen 23 forrásból és az akkor élő füves emberektől gyűjtötte össze az információkat…

Ezek után merje valaki azt mondani, hogy a gyógynövények tudománya új keletű és ne használjuk őket!