Ez a blog oldal az élő ételekről, elkészítésükről és természtésükről szól, a gyógynövények megismeréséről és beépítésükről a mindennapjainkba, a természet közeli gondolkozásról, a Földanya szeretetéről, az önfenntartás irányába való törekvésről... Tömören mondva egy változásról olvashatsz itt egy értékesebb és szeretetteljes világ felé, gyere légy te is része ennek az élő világnak!

A blog oldal alján sok információt talál az élő ételek hatásáról az emberi szervezetre egy könyvajánlóból és rádió interjúból!

Színes ebédek, a mai ebédem Zöld színű

Minden szín és minden íz jelez szervezetünk jelenlegi állapotáról. A test elég intelligens ahhoz, hogy apró jelzésekkel tudassa velünk, mi az, amire éppen szüksége lenne a saját öngyógyító folyamatainak létrehozásához. Jelzi, melyik ásványi anyagok lehetnek bennünk túlsúlyban, vagy éppen hiányban. 
Apró érzékelésekkel, odafigyeléssel és testünk, lelkünk harmonikus rezgésivel tudatában lehetünk szervezetünk tökéletes működésének. Mert akkor is tökéletes, ha éppen nem érezzük annak! A szervezet már akkor elkezdi öngyógyító képességét, amikor tudatunk még csak észlelni kezdi. Tudatunkkal, erősítő pozitív gondolatokkal felgyorsíthatjuk testünk regenerációs képességét. 

Kutatások bizonyították, hogy a géneket megváltoztató molekulákat a saját gondolataink rezgései képesek átalakítani. Ez csodálatos! 
                 
Tehát igenis érdemes odafigyelni lelkünk rezdüléseire, milyen színeket kívánunk az adott napon, érdemes odafigyelni ízérzékelésünkre, hogy milyen ízt és fűszereket kíván a szervezetünk. Ne hagyjuk ezt figyelmen kívül! 

Ma reggel a Zöld szín (Fa elem) vonzott, és a fűszeres íz világ (Fém elem):

Öt olyan elemet találunk a természetben, az Univerzumban, a környezetünkben, ami hatással van az emberi szervezet működésére, és ez az öt Őselem a következő

Az egyik a Tűz elem, és a Tűz = Nappal. 

Miért van hatással az emberi szervezetre? Mert nincs élet nélküle, hiszen meleget meg energiát ad a szervezetnek és a földnek. 

A másik a Föld elem, e nélkül sem lenne élet, hiszen innen kapjuk a táplálékot, a növényeket, valamint itt bomlik le minden. 

A harmadik a Víz elem, mert víz nélkül sem lenne élet. A vízfolyások, tavak, tengerek, óceánok behálózzák az egész földet. 

A negyedik a Fa elem, ami az újratermelődést, a megújulást, az oxigéntermelést jelképezi, a Föld lelke. A fa koronája sokoldalúan szerteágazik. 

Az ötödik a Fém elem, amit később neveztek el. Oxidáció révén keletkezik a levegő. 

Ez az öt elem kapcsolatban van egymással, úgy kapcsolódnak egymáshoz, mint egy pontosan szabályozott energetikai kör.

Térjünk rá az ebéd receptjére:

brokkoli, cukkini (hámozatlanul), vöröshagyma – egyedül ez nem zöld (fél cm-s karika)
Csírák, az összesen már megjelentek a zöld hajtások vagy levelek! :
vörös here , lucerna, görögszéna, búza, rozs, mustár
Olaj: kendermag, az eléggé zöld J és íze is van ám! olyan kendermagos
Himalája só
Zöld díszítésnek, amit szintén megeszek: salátalevél, pár karika uborka és erős paprika
Ami az ízében dominál, az a kendermagolaj, görögszéna, mustár, vöröshagyma, erős paprika

Többen megdicsérték már az ételeim színét, mivel tényleg gyönyörű színeket lehet kihozni nyers ételekből, készíthetünk fehér ebédet, zöldet, bordót, sárgát, barnát és főleg tarkabarkát!

És most térjünk vissza a színekhez és jelentőségükhöz:

Keserű íz   (Tűz elem) – Hormon rendszer
Piros, Bordó, Rózsaszín szín   (Tűz elem) – Hormon rendszer

Sárga, Narancs, Barna szín (Föld elem) – Emésztő rendszer
Édes íz (Föld elem) – Emésztő rendszer

Fehér, Szürke, Világos színek  (Fém elem) – Légző rendszer
Erős, Fűszeres, Csípős, Magyaros ízek  (Fém elem) – Légző rendszer

Kék, Fekete, Sötét színek  (Víz elem) – Keringési rendszer
Sós íz  (Víz elem) – Keringési rendszer

Zöld szín (Fa elem) – Immun rendszer
Savanyú íz  (Fa elem) – Immun rendszer
Próbáljátok ki,
hogy megérzéseitekre hagyatkozva állítjátok össze az ételeteket!
Én már hónapok óta így csinálom J

Az oldal látogatóinak száma 2011 Nov 9-től:

Ajánlom figyelmedbe a következő bejegyzéseimet is:

A csírák fontossága

Érdekességként írom le,

hogy az egészséges emberi szervezetnek 70 MHz a rezgésszáma.

Az ételek közül a csíráknak a legmagasabb a rezgésszáma 150-250 MHz,

a főtt és sült ételeknek 50MHz,

a vitaminok és étrend kiegészítők 10 MHz, a

bontott hűtőpultban kapható csirkének 5 MHz.

A rákos sejtek 40MHz körül rezegnek.

Ezeket az értékeket a Kirlián fotók szépen láthatóvá teszik, keressetek utána, ha nem hiszitek...

Dr. Zelenyák János - Gyógynövények hatása és használata

Gyógynövényes blog bejegyzéseimben sokszor fogok idézni egy Lekéri plébános, Dr. Zelenyák János - Gyógynövények hatása és használata című könyvéből, mert a könyv 1908-ban került kiadásra. Ebben a 349 oldalas könyvben (igen, a dátumot sem írtam el és a lapok számát sem) több generáció tudása található, viszont a mai modern betegségekről nincs semmi, mivel ezek még akkor nem léteztek, ilyenek pl. a stressz, koleszterin probléma, visszér, allergia, influenza, és még sorolhatnánk…

A könyvben nem akármilyen forrásokból merít:

Dr. Csapó József: Új füves és virágos magyar kert. Pozsony, 1775
Dr. nedlici Vali Mihály: Házi orvos. 1797
Csurgay Kálmán: Gyógyszerészeti Szakkönyv. Budapest, 1883 - Eggenberger kiadása.
Dr. Feichtinger Sándor: Esztergom megye és környékének flórája. Esztergom, 1899

Összesen 23 forrásból és az akkor élő füves emberektől gyűjtötte össze az információkat…

Ezek után merje valaki azt mondani, hogy a gyógynövények tudománya új keletű és ne használjuk őket!