Ez a blog oldal az élő ételekről, elkészítésükről és természtésükről szól, a gyógynövények megismeréséről és beépítésükről a mindennapjainkba, a természet közeli gondolkozásról, a Földanya szeretetéről, az önfenntartás irányába való törekvésről... Tömören mondva egy változásról olvashatsz itt egy értékesebb és szeretetteljes világ felé, gyere légy te is része ennek az élő világnak!

A blog oldal alján sok információt talál az élő ételek hatásáról az emberi szervezetre egy könyvajánlóból és rádió interjúból!

Nyers/élő ételeket enni egy magányos/kellemetlen/ismeretlen/drága életmód?

A blogcímmel összegeztem is a statisztika végeredményét.

Nemrég felraktam egy közvélemény kutatást a blogomra:




Mi a legnehezebb szerinted a nyers étrendben?

Amióta felkerült, kb. 1200-an nyitották meg a weboldalt, ehhez képest alig szavazott valaki. Gondolom, nem vették észre, vagy nem érdekelte őket a szavazás. Mindkettő elfogadható dolog a mai világban, mivel csukott szemmel járunk, és ha látunk is úgy teszünk, mintha nem látnánk. Ez jellemzi a földlakók nagy részét. Akik szavaztak azoknál a következőképp alakult a vélemény eloszlás:


Egyedül nem megy
            35,3 %   - > vagyis magányosnak érezzük magunkat
Hülyének néznének az emberek
            35,3 %   - > vagyis kellemetlenül érezzük magunkat, ha látják mit eszünk
Nem tudom, hogyan kezdjem el      
17,6 %   - > ismeretlen, nem ezt tanították a szüleink
Szerintem drága
11,8 %   - > nézőpont kérdése
Bonyolult                   
0 %  
Nincs időm rá            
0 %   - > gondolom, akinek nincs ideje, arra sincs ideje, hogy szavazzon J
Nem tudom a választ
0 %

Saját megjegyzéseim a végeredményhez:


Nem vagyunk magányosak, csak nem tudunk arról, hogy mennyien érdeklődnek egy egészségesebb életmód iránt.

Fel kell vállalnunk, hogy mást szeretnénk, hogy nem esik már jól a testünknek a cukros és zsíros étel, el kell mondanunk másoknak is, hogy tele vagyunk energiával, ha csírákat eszünk. Minél többen lépünk ki a köztudatba a „megszokott életmódból”, és minél többen fogunk tudni így egymásról annál hamarabb megérezzük, hogy nem vagyunk egyedül. Mert lenne kivel megosztani az örömünket, hogy sikerült egy finom ebédet elkészíteni, és lenne kitől tanácsot kérni is, ha nem sikerül valami…

Engem szó szerint hülyének néztek, amikor a munkahelyemen a szokások ebédet csírákra váltottam, de pár hét/hónap leforgása alatt ez a vélemény megváltozott és már eljutottunk oda, hogy tanácsot kérnek tőlem, hogy hogyan kell ezt vagy azt csíráztatni, és hozzak nekik csírákat is…

Az emberek először röhögnek, de miután utána olvasnak, vagy hallják, hogy ez az életmód mennyire egészséges és látják azt is, hogy aki nyers étrenden él már nem kapja el a civilizációs betegségeket sem, elgondolkoznak magukon… és elkezdi őket érdekelni: jó lenne lefogyni pár kilót, megelőzni az influenza vagy allergia szezont, stb…

Az pedig, hogy drága az akkor igaz, ha mindkét konyhát fenn akarjuk tartani, a nyerset is és a nem nyerset is. Mert igaz, hogy drága egy üveg hidegen sajtolt mákolaj, de meddig is tart ki?

Sokan vannak, akik spirituális úton vagy imával próbálnak emelni a rezgésszintűkön. Nekik is ajánlom a nyers/élő étrendet, mivel nagyon igaz a mondás, hogy épp testben épp lélek! 
Ne csak imában akarjunk felnőni, hanem testben is.

Szerintem az összhangra kell törekedni testben és lélekben is és akkor épül csak igazán az ember! Kapcsoljuk össze a következő három dolgot:

test ( élő étrend ) + meditáció / ima + mozgás / sport

és szárnyalmi fogunk a fejlődés útján 2012-ben! Úgy legyen!

Az oldal látogatóinak száma 2011 Nov 9-től:

Ajánlom figyelmedbe a következő bejegyzéseimet is:

A csírák fontossága

Érdekességként írom le,

hogy az egészséges emberi szervezetnek 70 MHz a rezgésszáma.

Az ételek közül a csíráknak a legmagasabb a rezgésszáma 150-250 MHz,

a főtt és sült ételeknek 50MHz,

a vitaminok és étrend kiegészítők 10 MHz, a

bontott hűtőpultban kapható csirkének 5 MHz.

A rákos sejtek 40MHz körül rezegnek.

Ezeket az értékeket a Kirlián fotók szépen láthatóvá teszik, keressetek utána, ha nem hiszitek...

Dr. Zelenyák János - Gyógynövények hatása és használata

Gyógynövényes blog bejegyzéseimben sokszor fogok idézni egy Lekéri plébános, Dr. Zelenyák János - Gyógynövények hatása és használata című könyvéből, mert a könyv 1908-ban került kiadásra. Ebben a 349 oldalas könyvben (igen, a dátumot sem írtam el és a lapok számát sem) több generáció tudása található, viszont a mai modern betegségekről nincs semmi, mivel ezek még akkor nem léteztek, ilyenek pl. a stressz, koleszterin probléma, visszér, allergia, influenza, és még sorolhatnánk…

A könyvben nem akármilyen forrásokból merít:

Dr. Csapó József: Új füves és virágos magyar kert. Pozsony, 1775
Dr. nedlici Vali Mihály: Házi orvos. 1797
Csurgay Kálmán: Gyógyszerészeti Szakkönyv. Budapest, 1883 - Eggenberger kiadása.
Dr. Feichtinger Sándor: Esztergom megye és környékének flórája. Esztergom, 1899

Összesen 23 forrásból és az akkor élő füves emberektől gyűjtötte össze az információkat…

Ezek után merje valaki azt mondani, hogy a gyógynövények tudománya új keletű és ne használjuk őket!