Ez a blog oldal az élő ételekről, elkészítésükről és természtésükről szól, a gyógynövények megismeréséről és beépítésükről a mindennapjainkba, a természet közeli gondolkozásról, a Földanya szeretetéről, az önfenntartás irányába való törekvésről... Tömören mondva egy változásról olvashatsz itt egy értékesebb és szeretetteljes világ felé, gyere légy te is része ennek az élő világnak!

A blog oldal alján sok információt talál az élő ételek hatásáról az emberi szervezetre egy könyvajánlóból és rádió interjúból!

Nyers ebéd a munkahelyre

Na ez egy nagy dilemma… Az még hagyján, hogy otthon ezt azt elkészítünk és gusztusosan tálaljuk (vagy csak egyszerűen, mert nincs mindig kedvünk) , de mit vigyünk a munkahelyre? Főleg az átállási fázisban probléma ez.

Van két lehetőségünk:
1, készítünk valami krémet vagy szószt amibe mártogatjuk a ropogtatni való zöldséget, csírákat
2, otthon feldaraboljuk és olajjal fűszerekkel ízesítjük majd belekeverjük a csírákat
Én általában a 2 szoktam készíteni, ilyenkor az ízes is összeérnek ebédig és még finomabb az étel.
Most bemutatom mindkét módszert fotókon is, hogy jobban el tudjuk képzelni.

1, Mártogatós:
Első doboz, feldarabolt zöldségek, hogy ebédkor már ne kelljen, és a tegnapi vacsorához készült édes-borsos szósz.

Második doboz, csírák és a tegnapi vacsorához készült avokádós krém.


Az evést gondolom nem kell részleteznem, kirakom a tányérra amire kedvem van, majd mártogatom a krémbe vagy rakok a szószból kiskanállal a zöldségre és bekapom J

2, Aprítós:
Minden fölaprítva.


Veszek egy villát és élvezem az evést J

Az első esetében biztos vagyok benne, hogy a mellettetek ülő is megkérdi, hogy ő is mártogathat-e egy kicsit J nálam a másodikból is szoktak kunyerálni… Persze egy villával szivesen adok, mert olyan jó hallani, a véleményük: Ez tényleg finom!

Az oldal látogatóinak száma 2011 Nov 9-től:

Ajánlom figyelmedbe a következő bejegyzéseimet is:

A csírák fontossága

Érdekességként írom le,

hogy az egészséges emberi szervezetnek 70 MHz a rezgésszáma.

Az ételek közül a csíráknak a legmagasabb a rezgésszáma 150-250 MHz,

a főtt és sült ételeknek 50MHz,

a vitaminok és étrend kiegészítők 10 MHz, a

bontott hűtőpultban kapható csirkének 5 MHz.

A rákos sejtek 40MHz körül rezegnek.

Ezeket az értékeket a Kirlián fotók szépen láthatóvá teszik, keressetek utána, ha nem hiszitek...

Dr. Zelenyák János - Gyógynövények hatása és használata

Gyógynövényes blog bejegyzéseimben sokszor fogok idézni egy Lekéri plébános, Dr. Zelenyák János - Gyógynövények hatása és használata című könyvéből, mert a könyv 1908-ban került kiadásra. Ebben a 349 oldalas könyvben (igen, a dátumot sem írtam el és a lapok számát sem) több generáció tudása található, viszont a mai modern betegségekről nincs semmi, mivel ezek még akkor nem léteztek, ilyenek pl. a stressz, koleszterin probléma, visszér, allergia, influenza, és még sorolhatnánk…

A könyvben nem akármilyen forrásokból merít:

Dr. Csapó József: Új füves és virágos magyar kert. Pozsony, 1775
Dr. nedlici Vali Mihály: Házi orvos. 1797
Csurgay Kálmán: Gyógyszerészeti Szakkönyv. Budapest, 1883 - Eggenberger kiadása.
Dr. Feichtinger Sándor: Esztergom megye és környékének flórája. Esztergom, 1899

Összesen 23 forrásból és az akkor élő füves emberektől gyűjtötte össze az információkat…

Ezek után merje valaki azt mondani, hogy a gyógynövények tudománya új keletű és ne használjuk őket!