Ez a blog oldal az élő ételekről, elkészítésükről és természtésükről szól, a gyógynövények megismeréséről és beépítésükről a mindennapjainkba, a természet közeli gondolkozásról, a Földanya szeretetéről, az önfenntartás irányába való törekvésről... Tömören mondva egy változásról olvashatsz itt egy értékesebb és szeretetteljes világ felé, gyere légy te is része ennek az élő világnak!

A blog oldal alján sok információt talál az élő ételek hatásáról az emberi szervezetre egy könyvajánlóból és rádió interjúból!

Az alap nyersétel tanfolyam menüje

Várlak egy lúgosító itallal (miközben megismerkedünk) ami egyben ráhangolódás a zöldturmixokra és préselt levekre. Szó esik a nyersételek hatásáról az emberi szervezetre. Először választ kapunk a miértekre, és utána jönnek a hogyanok…

Préselt levek:
Gyümölcs alapú zöldturmix
Zöldség alapú zöldturmix

majd
Búzafű préselés és kóstolás


Fő menü:



12 féle csíra:
Napraforgó, búza, zsázsa, mustár, vörös here, lucerna, mungóbab, borsó, retek, hajdina, amaránt és görögszéna.

Többféle zöldség

Hidegen préselt olajok választéka:
lenmag, kendermag, tökmag, szezámmag, mogyoró, petrezselyem, kukoricacsíra, olíva, repce

Többféle fűszer.

Ezekből az összetevőkből fogjuk elkészíteni a nyers ebédünket J többféle variációban, igény szerint.

majd végezetül jönnek a

Reggelire vagy vacsorára valók:

Két saját sütésű kenyér, nem nyers viszont szódabikarbónás és nem élesztős – ez komoly segítség a „bolti kenyérről való leszokásról és utána ráhangolódni a nyers étrendre” – mert álltalában kenyérből eszünk a legtöbbet az életben... olvasd el a Házi kenyér receptek bejegyzésemet is. 



Egy mazsolás kenyér, ami eddig mindig nagy sikert aratott és egy fűszeres.
A kenyerekhez pedig két nyers kenyérfeltét készítek, egy halasat és egy céklásat, mindkettő receptje már fenn van a blogon (a blog archívumban keressétek jobb oldalt, vagy a kenyérfeltét címkére kattintva, a blogoldal alján), de lehet, hogy megleplek egy új feltéttel.

Gyógynövénnyel dúsított olajok bemutatása, megkóstolása.
Magturmix befejezésnek.

Hát ez vár ránk J


A tanfolyamra jelentkezni a nyerskonyha@yahoo.com vagy 06 30 693 5509 mobil számon lehet.

Az oldal látogatóinak száma 2011 Nov 9-től:

Ajánlom figyelmedbe a következő bejegyzéseimet is:

A csírák fontossága

Érdekességként írom le,

hogy az egészséges emberi szervezetnek 70 MHz a rezgésszáma.

Az ételek közül a csíráknak a legmagasabb a rezgésszáma 150-250 MHz,

a főtt és sült ételeknek 50MHz,

a vitaminok és étrend kiegészítők 10 MHz, a

bontott hűtőpultban kapható csirkének 5 MHz.

A rákos sejtek 40MHz körül rezegnek.

Ezeket az értékeket a Kirlián fotók szépen láthatóvá teszik, keressetek utána, ha nem hiszitek...

Dr. Zelenyák János - Gyógynövények hatása és használata

Gyógynövényes blog bejegyzéseimben sokszor fogok idézni egy Lekéri plébános, Dr. Zelenyák János - Gyógynövények hatása és használata című könyvéből, mert a könyv 1908-ban került kiadásra. Ebben a 349 oldalas könyvben (igen, a dátumot sem írtam el és a lapok számát sem) több generáció tudása található, viszont a mai modern betegségekről nincs semmi, mivel ezek még akkor nem léteztek, ilyenek pl. a stressz, koleszterin probléma, visszér, allergia, influenza, és még sorolhatnánk…

A könyvben nem akármilyen forrásokból merít:

Dr. Csapó József: Új füves és virágos magyar kert. Pozsony, 1775
Dr. nedlici Vali Mihály: Házi orvos. 1797
Csurgay Kálmán: Gyógyszerészeti Szakkönyv. Budapest, 1883 - Eggenberger kiadása.
Dr. Feichtinger Sándor: Esztergom megye és környékének flórája. Esztergom, 1899

Összesen 23 forrásból és az akkor élő füves emberektől gyűjtötte össze az információkat…

Ezek után merje valaki azt mondani, hogy a gyógynövények tudománya új keletű és ne használjuk őket!