Ez a blog oldal az élő ételekről, elkészítésükről és természtésükről szól, a gyógynövények megismeréséről és beépítésükről a mindennapjainkba, a természet közeli gondolkozásról, a Földanya szeretetéről, az önfenntartás irányába való törekvésről... Tömören mondva egy változásról olvashatsz itt egy értékesebb és szeretetteljes világ felé, gyere légy te is része ennek az élő világnak!

A blog oldal alján sok információt talál az élő ételek hatásáról az emberi szervezetre egy könyvajánlóból és rádió interjúból!

Nyers kupac vagy puding?


Nyers kupac

így neveztem el a mai ebédemet, mert egy nagy finom kupacot hoztam össze.
Gyors volt, 15perc és kész!  
Lányom szerint pedig puding volt, mert olyan volt a formája :-) 



Hozzávalók:

búzacsíra, retekcsíra, vöröskáposzta csíra és hajdina csíra – de ide még bármiféle csírát el tudok képzelni (nekem épp ezek voltak fogyasztásra készek)

cukkini kis kockákra vágva, aprítva a többi hozzávaló: sárgarépa sütőtök, karfiol, kelbimbó és figyelem! két db sütni való gesztenye persze sütés nélkül és meghámozva (ezt nagyon megszerettem mert az íze is finom és jó ropogós), a zöldségek mennyiségét nem írom le, azt mindenki ízlése szerint rakja bele... én szemre szoktam


tökmagolaj és gyógynövényolaj,  az utóbbi a tetejére öntve gyógynövényestől (pitypang, aranyvessző és fekete üröm áztatva lenmag olajban)

himalája kristály só, egy kis kakukkfű 

kétféle zöldséges aszalvány díszítésnek és ropogósnak


Finom volt! :-)

Az oldal látogatóinak száma 2011 Nov 9-től:

Ajánlom figyelmedbe a következő bejegyzéseimet is:

A csírák fontossága

Érdekességként írom le,

hogy az egészséges emberi szervezetnek 70 MHz a rezgésszáma.

Az ételek közül a csíráknak a legmagasabb a rezgésszáma 150-250 MHz,

a főtt és sült ételeknek 50MHz,

a vitaminok és étrend kiegészítők 10 MHz, a

bontott hűtőpultban kapható csirkének 5 MHz.

A rákos sejtek 40MHz körül rezegnek.

Ezeket az értékeket a Kirlián fotók szépen láthatóvá teszik, keressetek utána, ha nem hiszitek...

Dr. Zelenyák János - Gyógynövények hatása és használata

Gyógynövényes blog bejegyzéseimben sokszor fogok idézni egy Lekéri plébános, Dr. Zelenyák János - Gyógynövények hatása és használata című könyvéből, mert a könyv 1908-ban került kiadásra. Ebben a 349 oldalas könyvben (igen, a dátumot sem írtam el és a lapok számát sem) több generáció tudása található, viszont a mai modern betegségekről nincs semmi, mivel ezek még akkor nem léteztek, ilyenek pl. a stressz, koleszterin probléma, visszér, allergia, influenza, és még sorolhatnánk…

A könyvben nem akármilyen forrásokból merít:

Dr. Csapó József: Új füves és virágos magyar kert. Pozsony, 1775
Dr. nedlici Vali Mihály: Házi orvos. 1797
Csurgay Kálmán: Gyógyszerészeti Szakkönyv. Budapest, 1883 - Eggenberger kiadása.
Dr. Feichtinger Sándor: Esztergom megye és környékének flórája. Esztergom, 1899

Összesen 23 forrásból és az akkor élő füves emberektől gyűjtötte össze az információkat…

Ezek után merje valaki azt mondani, hogy a gyógynövények tudománya új keletű és ne használjuk őket!