Ez a blog oldal az élő ételekről, elkészítésükről és természtésükről szól, a gyógynövények megismeréséről és beépítésükről a mindennapjainkba, a természet közeli gondolkozásról, a Földanya szeretetéről, az önfenntartás irányába való törekvésről... Tömören mondva egy változásról olvashatsz itt egy értékesebb és szeretetteljes világ felé, gyere légy te is része ennek az élő világnak!

A blog oldal alján sok információt talál az élő ételek hatásáról az emberi szervezetre egy könyvajánlóból és rádió interjúból!

Csírák a nyersétel tanfolyamon Győr-Moson-Sopron megyében


A csírák fontossága:

Érdekességként írom le, hogy az egészséges emberi szervezetnek 70 MHz a rezgésszáma. Az ételek közül a csíráknak a legmagasabb a rezgésszáma 150-250 MHz, a főtt és sült ételeknek 50MHz, a vitaminok és étrend kiegészítők 10 MHz, a bontott hűtőpultban kapható csirkének 5 MHz. A rákos sejtek 40MHz körül rezegnek. Ezeket az értékeket a Kirlián fotók szépen láthatóvá teszik, keressetek utána, ha nem hiszitek J

Azt terveztem, hogy a tanfolyamon 8 féle csírát mutatok be és kóstolunk meg, viszont most 12 lesz, mégpedig a következők: retek, napraforgó, kukorica, mungóbab, zsázsa, vörös here, lucerna, tönkölybúza, borsó, görögszéna, mustár és szezámmag. Vagy vigyek még hajdinát is? Szerintem ez egy nagy íz kavalkád lesz, mindenki ízlése szerint összeállíthatja majd a saját ebédjét J


Lássunk most egy pár csírát
Zsázsa:

Mungóbab:

Vörös here és lucerna:
Napraforgó:


Viszek élő repce mézet is (azért élő, mert nem volt hő kezelve, sőt szűrve sem, teljesen eredeti, egyenesen a méhektől) hogy édesíthessük a zöld turmixainkat vagy a mag turmixainkat! Több turmixot készítünk majd, merészen kipróbálva az édes és fűszeres ízeket. Ez volt a tegnapi reggeli zöld turmixom: sóska, banán, alma és "programozott" víz


A mai pedig sóska, narancs, banán, élő repce méz és "programozott" víz, a fiam volt a főkóstoló és nagyon ízlett neki :-)



A tanfolyamra jelentkezni a nyerskonyha@yahoo.com vagy 06 30 693 5509 mobil számon lehet.

Gyere el és szeresd meg te is ezeket a fantasztikus ízeket! 


Az oldal látogatóinak száma 2011 Nov 9-től:

Ajánlom figyelmedbe a következő bejegyzéseimet is:

A csírák fontossága

Érdekességként írom le,

hogy az egészséges emberi szervezetnek 70 MHz a rezgésszáma.

Az ételek közül a csíráknak a legmagasabb a rezgésszáma 150-250 MHz,

a főtt és sült ételeknek 50MHz,

a vitaminok és étrend kiegészítők 10 MHz, a

bontott hűtőpultban kapható csirkének 5 MHz.

A rákos sejtek 40MHz körül rezegnek.

Ezeket az értékeket a Kirlián fotók szépen láthatóvá teszik, keressetek utána, ha nem hiszitek...

Dr. Zelenyák János - Gyógynövények hatása és használata

Gyógynövényes blog bejegyzéseimben sokszor fogok idézni egy Lekéri plébános, Dr. Zelenyák János - Gyógynövények hatása és használata című könyvéből, mert a könyv 1908-ban került kiadásra. Ebben a 349 oldalas könyvben (igen, a dátumot sem írtam el és a lapok számát sem) több generáció tudása található, viszont a mai modern betegségekről nincs semmi, mivel ezek még akkor nem léteztek, ilyenek pl. a stressz, koleszterin probléma, visszér, allergia, influenza, és még sorolhatnánk…

A könyvben nem akármilyen forrásokból merít:

Dr. Csapó József: Új füves és virágos magyar kert. Pozsony, 1775
Dr. nedlici Vali Mihály: Házi orvos. 1797
Csurgay Kálmán: Gyógyszerészeti Szakkönyv. Budapest, 1883 - Eggenberger kiadása.
Dr. Feichtinger Sándor: Esztergom megye és környékének flórája. Esztergom, 1899

Összesen 23 forrásból és az akkor élő füves emberektől gyűjtötte össze az információkat…

Ezek után merje valaki azt mondani, hogy a gyógynövények tudománya új keletű és ne használjuk őket!