Ez a blog oldal az élő ételekről, elkészítésükről és természtésükről szól, a gyógynövények megismeréséről és beépítésükről a mindennapjainkba, a természet közeli gondolkozásról, a Földanya szeretetéről, az önfenntartás irányába való törekvésről... Tömören mondva egy változásról olvashatsz itt egy értékesebb és szeretetteljes világ felé, gyere légy te is része ennek az élő világnak!

A blog oldal alján sok információt talál az élő ételek hatásáról az emberi szervezetre egy könyvajánlóból és rádió interjúból!

Nyersétel tanfolyam

Mint már tapasztalta, a csapból is az folyik, hogy éljünk egészségesen.
Az egészségünk nagy részben a táplálkozásunk tükre.

Sok ember érdeklődik a nyers értend jótékony hatásával kapcsolatosan az emberi szervezetre. Hallott róla vagy olvasott róla, de nem tudja, hogyan kezdjen a témához. Ebben segít Önnek ez a nyersétel tanfolyam.

Mivel nyers étrenden élek, így sok tapasztalatot tudok Önnel megosztani. Lehetőséget szeretnék nyújtani Önnek, hogy kipróbálja, milyen egyszerű a nyers étel elkészítése, megízlelheti a csírákat, zöld turmixokat és a préselt búzafű levét. 

Beszélünk majd a nyers étrend egészségre gyakorolt jótékony hatásáról is.

Együtt könnyebb, együtt megy! :-) Várom szeretettel a tanfolyamon!



Amit a tanfolyamon kipróbálhat:

Zöld turmixok: Különböző levek préselése és kóstolása
(gyümölcsök, zöldségek, búzafűlé, gyógynövények)

Nyers ebédkészítés a gyakorlatban:
10 - 12 féle csíra, 8 féle olaj, fűszerek, zöldségek (közben az alapanyagok és a csíráztatás bemutatása)     
Az évszaknak megfelelően friss gyógynövényeket is használunk az ételek elkészítéséhez.

Magkoktél készítése

Nyers kenyérfeltétek és gyógynövényekkel dúsított olajok bemutatása 
 

A tanfolyamra jelentkezni a nyerskonyha@yahoo.com vagy 06 30 693 5509 mobil számon lehet.


Jöjjön el és szeresse meg ezeket a fantasztikus ízeket! 

Az oldal látogatóinak száma 2011 Nov 9-től:

Ajánlom figyelmedbe a következő bejegyzéseimet is:

A csírák fontossága

Érdekességként írom le,

hogy az egészséges emberi szervezetnek 70 MHz a rezgésszáma.

Az ételek közül a csíráknak a legmagasabb a rezgésszáma 150-250 MHz,

a főtt és sült ételeknek 50MHz,

a vitaminok és étrend kiegészítők 10 MHz, a

bontott hűtőpultban kapható csirkének 5 MHz.

A rákos sejtek 40MHz körül rezegnek.

Ezeket az értékeket a Kirlián fotók szépen láthatóvá teszik, keressetek utána, ha nem hiszitek...

Dr. Zelenyák János - Gyógynövények hatása és használata

Gyógynövényes blog bejegyzéseimben sokszor fogok idézni egy Lekéri plébános, Dr. Zelenyák János - Gyógynövények hatása és használata című könyvéből, mert a könyv 1908-ban került kiadásra. Ebben a 349 oldalas könyvben (igen, a dátumot sem írtam el és a lapok számát sem) több generáció tudása található, viszont a mai modern betegségekről nincs semmi, mivel ezek még akkor nem léteztek, ilyenek pl. a stressz, koleszterin probléma, visszér, allergia, influenza, és még sorolhatnánk…

A könyvben nem akármilyen forrásokból merít:

Dr. Csapó József: Új füves és virágos magyar kert. Pozsony, 1775
Dr. nedlici Vali Mihály: Házi orvos. 1797
Csurgay Kálmán: Gyógyszerészeti Szakkönyv. Budapest, 1883 - Eggenberger kiadása.
Dr. Feichtinger Sándor: Esztergom megye és környékének flórája. Esztergom, 1899

Összesen 23 forrásból és az akkor élő füves emberektől gyűjtötte össze az információkat…

Ezek után merje valaki azt mondani, hogy a gyógynövények tudománya új keletű és ne használjuk őket!